U domaće salone stigao novi kompaktni SUV: Toyota Corolla Cross Hybrid

U domaće salone stigao novi kompaktni SUV: Toyota Corolla Cross Hybrid

Corolla Cross je prva Toyota koja koristi petu generaciju Toyotinog hibridnog sustava, koji pruža više snage i ima nižu potrošnju.

TEST Toyota Corolla Touring Sports hybrid 2.0 180 Sport: Hibridna jurilica
Stigla je 12. generacija Toyote Corolle u tri izvedbe
Početkom 2023. godine stiže obnovljena Corolla sa snažnijim hibridnim motorima

Sada je i domaćim kupcima dostupna potpuno nova Toyota Corolla Cross, nova izvedba ovog najprodavanijeg vozila na svijetu. Ovim modelom Toyota postaje i proizvođač s najviše SUV modela u ponudi u Europi. Postavljena je na već dobro poznatoj GA-C platformi, a Toyota planira godišnje prodati 400.000 primjeraka ovog modela.

Corolla Cross je prvi Toyotin model koji koristi petu generaciju hibridnog sustava, a u ponudi će se naći hibridi s 1,8 i 2,0-litrenim benzinskim motorima. 1,8-litreni motor će stići kasnije i nudit će se isključivo s pogonom na prednje kotače, dok se izvedba s dvolitrenim motorom može naručiti s Toyotinim inteligentnim pogonom na sve kotače (AWD-i), a koji dolazi i sa snažnijim stražnjim elektromotorom.

Ukupna snaga sustava je 145 kW/197 KS što omogućuje maksimalnu brzinu od 180 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,5 sekundi u izvedbi s pogonom na se kotače, odnosno 7,6 sekundi u izvedbi s pogonom na prednje kotače. Pritom je prosječna potrošnja 5,0 do 5,6 litara, ovisno o izvedbi. Kapacitet samopunjive baterije je 4,08 kWh.

U unutrašnjosti pak po prvi puta možemo vidjeti novu digitalne instrumente dijagonale 12,3 inča koja dolazi u svim izvedbama, a tu je i najnoviji multimedijski zaslon dijagonale 12,3 inča s novim Toyota Smart Connect sustavom. Prostora u unutrašnjosti ima u prosjeku klase, a sve je već poznato, osim novih digitalnih instrumenata, iz ostatka Corolla obitelji.

Kod nas će Toyota Corolla Cross biti dostupna s tri paketa opreme, a početna cijena je 35.529,90 eur (267.700 kuna) za izvedbu s Luna paketom opreme, dok je pak najpovoljnija izvedba Corolle Cross s pogonom na sve kotače 41.211,50 eur (310.508 kn), a dolazi s paketom opreme Style. Uskoro nam ovaj model stiže i na test, pa ćemo se detaljnije pozabaviti svim detaljima…

KOMENTARI