U čast legendarnom Datsunu 240Z: Nissan Safari Rally Z Tribute

U čast legendarnom Datsunu 240Z: Nissan Safari Rally Z Tribute

Nissan je na SEMA štandu pokazao Safari Rally Z Tribute, koncept koji odaje počast modelu Datsun 240Z, pobjedniku istočnoafričkom Safari reliju 1971. godine.

Rimac će razbiti 30 komada C_Two u vrijednosti 60 milijuna dolara
Mitsubishi konceptom XRT najavljuje novu generaciju modela L200
Toyota najavljuje kompaktni električni SUV konceptom bZ Compact SUV

Iako se u Europi ne prodaje, u svijetu je trenutno aktualna sedma generacija Nissana Z, kojeg je za ovogodišnji SEMA sajam doradio Tommy Pike Customs, i to kako bi odao počast modelu Datsun 240Z, modelu koji je 1971. godine pobijedio na istočnoafričkom Safari reliju.

Tim iz tvrtke Tommy Pike Customs je u ruke uzeo standardni model Z i ugradio posebno prilagođeni KW Safari ovjes koji je povećao razmak od tla za 2 inča i ugradio 17 x 7,5 inčne kotače s Yokohama Geolandar M/T G003 gumama koje su spremne za off-road vožnju.

Tu je i novi štitnik sprijeda, kao i zaštitna ploča ispod motora, a ugrađena su i mnogobrojna dodatna svjetla koja su iznimno važna za noćne utrke. Naravno, tu je i dvobojna crveno-crna karoserija, kao na originalu. U unutrašnjosti su ugrađeni zaštitni okviri s pojasevima u četiri točke, a ugrađena su i posebno prilagođena Recaro Pole Position sjedala.

Za pogon se brine 3,0-litreni V6 400+ KS snažan VR30DDTT motor koji ima ugrađen i NISMO komplet za dovod hladnog zraka i izmjenjivač topline, a tu je i NISMO karbonski poklopac motora. Zanimljiv koncept koji, nažalost, nikad neće biti upotrebljen na bilo kakvim utrkama.

KOMENTARI