Toyota RAV4 kakvu još niste vidjeli: Mitsuoka Buddy

Toyota RAV4 kakvu još niste vidjeli: Mitsuoka Buddy

Japanska tvrtka specijalizirana za preradu automobila predstavila je svoj prvi SUV model koji je baziran na novoj Toyoti RAV4, a s preradom izgleda kao Chevrolet SUV iz 80-ih godina prošlog stoljeća.

Ovo je nova Honda HR-V, a osim privlačnijeg dizajna donosi i hibridni sustav
Ovo je nova Kia Sportage, u potpunosti prilagođena europskom tržištu
30 godina vrhunskih performansi: od modela Peugeot 905 do Peugeota 9X8

Tvrtka Mitsuoka posluje već niz godina i specijalizirana je za preradu modernih automobila u ”starinske” automobile. Pa ste tako mogli prije 15-ak godina kupiti i automobil izgleda vozila iz 30-ih godina prošlog stoljeća, a ispod toga se krila unutrašnjost i tehnologija Nissan Micre.

No sada je Mitsuoka po prvi puta ponudila SUV vozilo retro izgleda, a izbor je pao na Toyotu RAV4 koja je poslužila za baza, a izgled se temelji na klasičnom izgledu Chevrolet SUV i pick-up vozila iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Tako je sprijeda ugrađena velika kromirana maska motora s po dva kvadratna svjetla sa svake strane, a moderan detalj su LED dnevna svjetla, odnosno dvije trake koje su smještene na poprečnu crtu maske motora.

Straga isto ima promjena, no izgled svjetala nije direktno kopiran ni s jednog poznatog modela iz tog vremena, a kao i sprijeda, i straga je ugrađen kromirani branik. Za sada nema fotografija unutrašnjosti, no vjerojatno se ona nije mijenjala.

Što se pak pogona tiče, u ponudi su sve izvedbe kao i ”obične” Toyote RAV4. To znači da ponuda uključuje dvolitreni benzinski motor sa 171 KS te 2,5-litreni benzinac s hibridnim sklopom i snagom od 218 KS, odnosno 222 KS u izvedbi s E-Four pogonom na sve kotače.

Mitsuoka Buddy u prodaju na japanskom tržištu kreće sljedeći mjesec, no cijena prerade još nije poznata. Za sada nema planova izvoza ovakve prerade u SAD.

KOMENTARI