Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweeku

Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweeku

Toyota Gazoo Racing će stići s impresivnom paletom automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek, a zvijezda BTCC-a Tom Ingram će se natjecati u svojoj pobjedničkoj Corolli.

U Ženevi nas očekuje svjetska premijera novog Toyotinog B-SUV modela
Svi su poludjeli za novom Suprom
Rasprodane su sve Toyote Supre

Toyota Gazoo Racing je potvrdio dolazak više automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek, koji će se održati za vikend 16.-18. listopada na Goodwood Race Circuit u zapadnom Sussexu. Među vozačima će biti i zvijezda Britanskog prvenstva touring automobila (BTCC), Tom Ingram u UK Corolli iz Speedworks Motorsporta/Toyota Gazoo Racinga. Ingram ima vrlo dobru sezonu, osvojivši do sada dvije utrke i nalazi se na četvrtom mjestu u poretku vozača. Natjecat će se i pokušati postaviti najbrži krug Goodwooda.

Ovu priliku će Toyota Gazoo Racing iskoristi kako bi po prvi put predstavila novi GR Yaris javnosti u Velikoj Britaniji. Nastao iz Toyotinog iskustva u Svjetskom prvenstvu u reliju, ovaj trkaći automobil je bio izvrgnut ekstremnim testiranjima prije nego je dobio konačno odobrenje od strane ”Moriza” majstorskog vozača Toyota Gazoo Racing teama – poznatijeg pod svojim pravim imenom Akio Toyoda odnosno Predsjednik Toyote. On je drugi globalni GR model, nakon predstavljanja GR Supre, koji definira način na koji Toyota Gazoo Racing koristi svoje natjecateljsko iskustvo, znanje i tehnologiju kao pomoć Toyoti u stvaranju sve boljih cestovnih automobila.

Gazoo Racing pruža snažnu podršku Festivalu brzine u Goodwoodu, pojavivši se prvo sa superautomobilom Lexus LFA 2009. godine, iste godine kada je ovaj automobil sudjelovao na 24 sata Nürburgringa. Redovni je sudionik od 2012. i predstavljanja modela GT86 coupe. Otada uživa u predstavljanju novih modela navijačima, uključujući GR Supru i, ove godine GR Yaris. Koristi ovaj događaj i za predstavljanje svojih uspjeha u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti i Svjetskom prvenstvu u reliju. Kao što je već ranije najavljeno, Elfyn Evans, vozač Toyota Gazoo Racing World Rally Teama, će voziti GR Yaris na reli brzinskom ispitu posebno konstruiranom za ovaj Speedweek.

Goodwood Speedweek se organizira nakon otkazivanja Goodwood Festival of Speed and Revival uslijed pandemije covida-19. Bit će to kombinacija elemenata s oba događanja u sklopu vikenda punog natjecanja u motosportu.  Navijači će moći uživati u tri dana puna akcije koja će se besplatno prenositi putem streaminga, kao i na društvenim mrežama

KOMENTARI