Tesla u 2019: redizajn Modela S i X, novi Model Y

Tesla u 2019: redizajn Modela S i X, novi Model Y

Tesli je konačno krenulo, nakon dugo vremena u trećem tromjesečju 2018. ostvarena je dobit, a sve će to dobro doći za polet kroz novitete u 2019. godini

Pogledajte kako izgleda ubrzavanje u Tesli Roadster za samo 1,9 sekundi
Šteta je propustiti i ne pogledati lansiranje Tesle Roadster u svemir
Čemu služi ta naranča u električnoj Tesli Model S?

Velika su očekivanja od Tesla Modela 3 čije isporuke ne idu tempom kako je planirano i kako bi kupci željeli. Iako su isporuke krenule u prošloj godini, ipak će glavna godina biti upravo tekuća jer se ove godine očekuje veći broj isporuka kupcima nego u prošloj. Proizvodnja bi se trebala povećati na više od 10.000 primjeraka vozila tjedno, a u cijeloj 2019. trebalo bi biti isporučeno oko 380.000 primjeraka vozila.

Tesla Model 3

Uz sve to, očekuje se ekspanzija na europskom i azijskom tržištu tako da će potražnja sve više rasti. Uvest će se novi bazni Tesla Model 3 sa standardnom baterijom, a cijena u SAD-u bi u drugom kvartalu 2019. trebala iznositi oko 35.000 američkih dolara.

Tesla Model Y bit će crossover, dakle potpuno novi model u 2019. Pretpostavlja se da bi 15. ožujka 2019. Elon Musk trebao predstaviti novi Model Y, ali to još nije potvrđeno dok bi proizvodnja trebala startati sredinom 2020. U studenom 2017. predstavljeni su posljednji Teslin modeli Semi kamion i Roadster.

Tesla Model S interijer

Dva postojeća vozila, Tesla Model S i Tesla Model X mogli bi dobiti redizajn, s obzirom da su na tržištu već nekoliko godina. Novi interijer će svakako privući pozornost jer bi time došlo do usklađivanja s drugim modelima, a očekuje se predstavljanje u srpnju 2019. U vanjskom se izgledu ne očekuju velike promjene. Ali bi mogla stići još jača baterija kapaciteta od 110 do možda čak i 125 kWh.

Tesla Model S

Tesla Model X

KOMENTARI