Čemu služi ta naranča u električnoj Tesli Model S?

Čemu služi ta naranča u električnoj Tesli Model S?

Znamo da su naranče korisne za zdravlje, zbog količine vitamina C kojeg unosimo u organizam. Ali, što naranča radi u Teslinom Modelu S?

Tesla u 2019: redizajn Modela S i X, novi Model Y
Pogledajte završetak Nikola Tesla EV Rallyja u Zagrebu
Tesla u prvom tromjesečju u padu od čak 31%

Jedan vlasnik električnog automobila Tesla Model S P85D kupio je naranču, sjeo u svoje vozilo i zaputio se prostranstvima koja je nazvao “in the middle of nowhere”. Naranču nije ogulio i pojeo, nije ju niti iscijedio u sok nego je nešto drugo napravio…

Tesla Model S kao i veći broj današnjih modela automobila ima autopilot sustav koji omogućuje pomoć pri upravljanju vozilom – uz pomoć prednje kamere iščitavaju se bijele linije na prometnici te vozilo može samostalno upravljati upravljačem, a vozač samo sjedi i nadgleda situaciju. U slučaju potrebe, vozač može odmah preuzeti ponovo kontrolu nad vozilom.

Interijer Tesle Model S

E sad, to ne znači da možete zaspati, koristiti svoje ruke i oči usmjerene na ekran mobitela nego morate imati barem jednu ruku naslonjenu na kolo upravljača. Ne napravite li to, svake dvije minute (ili češće, ovisno o proizvođaču vozila), sustav će vas upozoriti da ruku stavite na kolo upravljača. Sad u priču, na neki način o autonomnoj vožnji, ulazi jedna naranča koja glumi našu ruku.

Provjerite ulogu naranče u video filmu nastalom “u sredini ničega” odnosno na petosatnoj vožnji po pustinji u američkoj državi Utah:

KOMENTARI