Studenti Škodine akademije napravili koncept Škoda Slavia

Studenti Škodine akademije napravili koncept Škoda Slavia

Već prije najavljeni koncept je već sedmi takav projekt, a ovog puta su polaznici Škodine akademije koristili model Scala, dok je inspiraciju potaknuo model Škoda 1100 OHC iz 1957. godine.

DS X E-Tense: automobil iz snova iz 2035. godine
Nissan je razvio ”štit” za buduće modele, a inspiracija su mu bili štitovi viteza
Audi Q4 Sportback e-tron concept

Studenti Škodine akademije svake godine naprave novo konceptno vozilo, a Slavia concept je već sedmi takav model, a mogli bismo reći i kako je riječ o možda najzanimljivijem projektu, a na njemu je marljivo radio 31 student.

Kao baza za ovaj projekt je poslužio model Scala, a studenti su inspiraciju pronašli u modelu Škoda 1100 OHC, natjecateljskom dvosjedu bez krova iz 1957. godine, a sličnost se najbolje vidi pogledom na bok i stražnju stranu vozila.

Tako je ovom preradom Scala ostala bez krova, stražnjih sjedala i stražnjih vratiju, no zato je dobila osvjetljenje ispod vozila i atraktivniji dizajn. Koncept je pobojan u White Crystal boju s crnim detaljima, uključujući i stražnji spojler.

Tu je i sportski ispuh i 20-inčni aluminijski naplatci koji su preuzeti s modela Kodiaq RS. Dorađena je i unutrašnjost koja donosi sportska Sparco sjedala, digitalnu instrument ploču, dvobojni volan i audio sustav snage 320 W i subwooferom od 2.250 W.

Za pogon ovog koncepta koristi se 1,5-litreni turbo benzinac koji raspolaže sa 150 KS i uparen je sa 7-brzinskim DCT automatskim mjenjačem, no Škoda nije objavila podatke o ubrzanju ili maksimalnoj brzini. No zato znamo kako je dužina koncepta 4.362 mm, širina 1.793 mm i visina 1.410 mm, a težina praznog vozila je 1.210 kg.

KOMENTARI