Električni Citroen e-Jumpy prelazi i do 330 km s jednim punjenjem, a dolazi u tri dužine

Električni Citroen e-Jumpy prelazi i do 330 km s jednim punjenjem, a dolazi u tri dužine

Citroen e-Jumpy se nudi s izborom između dvije baterije i tri dužine karoserije, a pod poklopcem motora je uvijek dostupno 136 KS i 260 Nm okretnog momenta.

Citroën Ami One Concept
Električni Citroen Ami ima dva sjedala, a mogu ga voziti i mlađi od 18 godina
TEST Citroen C3 Aircross 1.2 Puretech 110 Feel

Citroen je jučer predstavio novi e-Jumpy, odnosno električnu izvedbu srednje velikog dostavnog vozila Jumpy, a koji će biti ponuđen u mnogim kombinacijama, pa bi svatko trebao lako pronaći izvedbu kakva njemu najviše odgovara.

Sve izvedbe Citroena e-Jumpy dolaze sa 130 KS snažnim elektromotorom koji nudi i uvijek dostupnih 250 Nm okretnog momenta, što je i više nego dovoljno za pokretanje ovakvog vozila, čak i kada je u potpunosti natovaren, a maksimalna brzina svih izvedbi je ograničena na 130 km/h.

U ponudi su baterije dva kapaciteta, slabija s kapacitetom od 50 kWh koja je dovoljna za doseg od 230 km, a moguće ju je naručiti u izvedbama XS, M i XL, dok se snažnija baterija s kapacitetom od 75 kWh može naručiti samo u izvedbama M i XL, te omogućuje doseg od 330 km. Za informaciju, XS dužina označava izvedbu dugu 4,6 metara, M 4,95 metara, dok XL označava izvedbu dugu 5,3 metra.

Baterije su postavljene u pod vozila, pa e-Jumpy nudi jednaku količinu prostora kao i izvedbe s klasičnim motorima, a za punjenje baterije do 80 % na brzom punjaču je potrebno 30 minuta za slabiju bateriju, odnosno 45 minuta za snažniju bateriju.

Nosivost e-Jumpyja iznosi do 1.275 kg, a ako nekome treba veća nosivost morat će pričekati kraj godine kada stiže i električni Jumper, dok će manji električni Berlingo Furgon stići sljedeće godine.

KOMENTARI