Sportaš Audi e-tron Sportback prelazi 446 km na struju

Sportaš Audi e-tron Sportback prelazi 446 km na struju

Sportska i više elegantna izvedba Audija e-tron dolazi sa standardnim LED matrix svjetlima

Audi SQ7 TDI sa sportskim dizajnom i S detaljima
Karavansko-električna usporedba divova
Audi A8 L Security vas štiti od požara, bombe, ali i metaka od snajpera i automatske puške

Audi e-tron Sportback prvim će kupcima biti isporučen u proljeće 2020. godine, a narudžbe su već počele. Nešto vizualno drugačija izvedba Audijevog potpuno električnog SUV modela e-tron bit će dostupna u dvije izvedbe što se tiče snage.

U usporedbi s klasičnim e-tron modelom, e-tron Sportback je identičnih dimenzija – dužina 4901 mm, širina 1935 mm, a visina 1616 mm. U prednjem dijelu jedina razlika je primjetna u donjem dijelu odbojnika koji ima vizualni drugačiji usis za zrak. Sve ostalo je identično, i u pogledu svjetala i singleframe rešetke (LED matrix svjetla se po prvi put ugrađuju serijski u neko vozilo za šire mase.

Audi e-tron Sportback

Audi e-tron u Antigua plavoj boji

Ipak, vizualno se bitno razlikuju u stražnjem dijelu, s krovom koji se strmije spušta prema kraju, u coupe stilu, čime se dobilo i na nešto boljoj aerodinamici u odnosu na obični e-tron (koeficijent je 0,25). Kupci će moći birati između 13 različitih boja karoserije, uključujući i novu plasma plavu metalik boju koja će biti ekskluzivno dostupna samo u Sportback izvedbi.

Logo na poklopcu za električno punjenje ima upečatljivu ikonu visokog napona u narančastoj boji, koja se na zahtjev može primijeniti i na kočione čeljusti. Identični su i kotači s naplatcima od 19 do 22 inča koji dolaze kod obje karoserijske izvedbe e-trona. Moguće je naručiti vanjske kamere umjesto vanjskih retrovizora, a slika se prikazuje na visokokontrastnim OLED ekranima koji su smješteni između vrata i instrument ploče.

S jednim punjenjem baterije na struju će Audi e-tron Sportback prevaliti do 446 kilometara. Postoje dvije izvedbe.

Audi e-tron Sportback 55 quattro s 265 kW i 561 Nm koji stotku lovi za 6,6 sekundi dok se prebacivanjem vožnje iz D u S način snaga povećava na 300 kW i 664 Nm s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi. 36 modula baterije kapaciteta je 95 kWh te rade na 396 volti napona.

Audi e-tron Sportback 50 quattro generira na obje osovine 230 kW i 540 Nm i ima bateriju od 71 kWh. Stotku lovi za 6,8 sekundii najvećih 190 km/h, što je za 10 km/h manje od jače izvedbe koja potegne do 200 km/h.

Početna cijena za Audi e-tron Sportback je od 71.350 eura (u Njemačkoj), a u ponudi će biti “edition one” izvedba u plasma plavoj boji te s 21-inčnim kotačima, S line eksterijerom, narančastim kočionim čeljustima, vanjskim virtualnim retrovizorima s kamerama i panoramskim staklenim krovom. Za zvuk se brine Bang & Olufsen.

KOMENTARI