Kompaktni SUV coupé: Audi Q3 Sportback

Kompaktni SUV coupé: Audi Q3 Sportback

S naglaskom na dizajnu, eleganciji i dinamičnom upravljanju novi Audi Q3 Sportback ima sva prednja svjetla u LED tehnologiji

Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback: Iskoristivi u svakodnevnom životu
Redizajn za Audi A4 i Audi A4 Avant
Karavansko-električna usporedba divova

Kompaktni SUV coupé Audi Q3 Sportback s izražajnim dizajnom i vrlo dinamičnim upravljanjem te sportskim ovjesim nudi i progresivno upravljanje te Audi drive select kao standard, bez posebne nadoplate.

Audi u novom kompaktnom SUV modelu u coupé obliku kombinira izražajni dizajn sa sportskom elegancijom i svestranu svakodnevnu udobnost SUV-a.

Crna rešetka osmerostranog Singleframea izrazito je trodimenzionalna u dizajnu, što Q3 Sportback čini posebno sportskim. Putnička kabina uz coupe liniju djeluje kao kontrast karakterističnim dodacima koji su obojeni u kontrastne boje i tako naglašavaju karakter SUV-a. S niskom linijom Audi Q3 Sportback izgleda mnogo duže od sestrinog modela Q3. Osim toga, SUV-coupe je gotovo tri centimetra ravniji, a samim tim i mišićavijeg izgleda.

Iznad kotača su snažne konture koje privlače pozornost na quattro pogon, koji je standardan kod većine motora.

Za tržišta u Europi na raspolaganju su benzinski i dizelski motori. Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S tronic s 2.0 TFSI benzinskim motorom sa 169 kW (230 KS) je najmoćniji motor. Audi Q3 Sportback 35 TDI S tronic 2.0 TDI ima snagu od 110 kW (150 KS). Ubrzo nakon lansiranja na tržište bit će dostupan i uz ručni mjenjač s quattro pogonom.

Tijekom 2019. godine uslijedit će dodatni motori, uključujući snažniji dizel i početni benzinski motor koji djeluje zajedno s 48 V blagim hibridnim sustavom. Tijekom usporavanja sustav vraća energiju, a tijekom ubrzavanja iz manjih brzina podržava motor. U stvarnoj vožnji može se uštedjeti do 0,4 l goriva na 100 km.

Audi Q3 Sportback je dugačak 4,50 m, širok 1,84 m i visok 1,56 m uz međuosovinski razmak koji iznosi 2,68 m. Sve to rezultira velikim i vrlo prilagodljivim interijerom. Stražnja sjedala nude prostor za tri osobe. Mogu se pomicati 130 mm uzdužno kao standard; njihovi su nasloni podijeljeni u tri dijela, a nagib se može podesiti u sedam stupnjeva.

Zapremina prtljažnika kreće se od 530 do 1400 litara. Pod za utovar se može podesiti u dvije razine, a kao opcija su električna vrata prtljažnika koja se mogu otvoriti i zatvoriti pokretom nogu.

Prednja sjedala – električno podesiva i grijana na zahtjev – nude sportski položaj i visoku razinu udobnosti.

Isporuka Audija Q3 Sportback u Europu počet će na jesen 2019. U Njemačkoj je cijena za 35 TDI S tronic 40.200 eura dok je 45 TFSI quattro S tronic dostupan od 46.200 eura.

KOMENTARI