Sony je predstavio koncept Vision-S 02, a uskoro bi mogla početi i proizvodnja

Sony je predstavio koncept Vision-S 02, a uskoro bi mogla početi i proizvodnja

Sony je prije dvije godine na CES-u prikazao svoj prvi konceptni automobil, a sada predstavlja i drugi, koji je koncipiran kao SUV sa 7 sjedala, a kako stvari stoje, uskoro bi mogao i u serijsku proizvodnju.

Renault kartica „Slobodne ruke“: 20 godina inovacije
Smart priprema gradski SUV?
Održan je tjedan vodikovih tehnologija u Zagrebu

Iako je s prvim konceptom iz 2020. godine, limuzinom Vision-S, Sony želio predstaviti nove tehnologije koje razvija, pritom se mislilo na tehnologije autonomne vožnje i multimedijskog sustava, izgleda kako Sony ozbiljno razmišlja o proizvodnji automobila.

Tako pokreće tvrtku Sony Mobility Inc, koja bi trebala potvrditi šuškanja o serijskoj proizvodnji njihovog prvog automobila. Usporedno s tom informacijom, na sajmu zabavne elektronike u Las Vegasu, svima dobro poznat CES, predstavljen je i drugi koncept Vision-S 02, a pritom su i dionice Sonyja porasle za 4,5 %.

Novi koncept dolazi u obliku SUV modela koji će moći prevesti do 7 putnika, a putnici na stražnjim sjedalima će moći igrati PlayStation igre, no za to ćete morati imati kupljenu konzolu, na koju će vozilo biti spojeno putem interneta.

Pokreću ga dva elektromotora od po 200 kW/268 KS, a svaki je postavljen na jednu osovinu, a pritom iz Sonyja stižu informacije o maksimalnoj brzini od 180 km/h, no ne i o ubrzanju od 0 do 100 km/h, kao ni informacije o ugrađenoj bateriji ili autonomiji.

No zna se kako je dug 4895 mm, širok 1930 mm i visok 1651 mm, a nudit će mnogo prostora u kabini. A tamo nas očekuju i najnovije Sonyjeve tehnologije, kaje uključuju 3D audio, panoramski infotainment sustav, već spomenute stražnje zaslone za igranje PlayStationa, kao i niz drugih tehnologija koje su u razvoju.

Iako se još uvijek ne zna kada će serijski model ugledati svjetlo dana, izgleda kako u Sonyju rade punom parom, pa bi serijski model mogli vidjeti već sljedeće godine.

KOMENTARI