Skuter Honda Forza 300

Skuter Honda Forza 300

Redizajn skutera Honda Forza 300 je zahvatio ne samo vizualne promjene nego i masu

Audi A7 Sportback 55 TFSI e quattro i na struju
Ovo je novi Jaguar F-Type
Testiramo: Pickup Isuzu D-Max

Honda Forza 300 u odnosu na model prije redizajna lakša je za 12 kilograma, čime se dobilo na agilnosti u vožnji i boljim performansama. Skuter iz kompaktne, lagane i sportske klase ima oštrije dimenzije u odnosu na prethodnika, a smanjeni su mu osovinski razmak i dužina za 25 mm. Istovremeno, za 62 mm povišena je pozicija sjedenja tako da je visina sjedišta na 780 mm, čime se dobilo na boljoj preglednosti, ali i prirodno uspravnom položaju sjedenja.

2018 HONDA FORZA 300

Širina upravljača sada iznosi 755 mm, što je za 2 mm uže od prethodnika, s prednjom širinom od 580 mm i širinom ogledala od 860 mm. Uz navedene dimenzije olakšano je provlačenje kroz gradske prometne ulice. Spomenimo i kako iznimno izdržljive teleskopske vilice od 33 mm imaju dvostruke stražnje amortizere.

GT skuter Forza 300 s HSTC (Honda upravljanje okretnim momentom) po prvi puta na Hondinom skuteru nudi potpunu kontrolu trakcije. Uz novi električno podesivi vjetrobran pruža se maksimalna zaštita od vjetra pri brzini ili ultimativna sloboda u gradskoj vožnji.

2018 Honda Forza 300

Redizajn je zahvatio i instrumente koji pružaju dodatne informacije u digitalnom formatu kao podrška analognim brojčanicima dok su sva svjetla LED tehnologije. Ispod povišenog sjedišta se mogu smjestiti dvije integralne kacige, a prostor za odlaganje prtljage se može podijeliti, u prostor za kacigu i za manje torbe. U današnje vrijeme je vrlo bitno imati pristup punjenju mobitela te je stoga Forza 300 opremljena i praktičnom utičnicom za punjenje mobilnih telefona.

Uz Smart Key sustav za dodatnu praktičnost i sigurnost, dok se ključ nalazi u vozačevom džepu moguće je pokrenuti motor, otključati sjedalo, pretinac za gorivo i kofer.

Motor SOHC 279cc hladi se vodom te je prilagođen za zabavu, uz snažna, a ujedno i nježna ubrzanja zahvaljujući V-matic prijenosu. Forza 300 može prijeći i do 350 km s punim spremnikom goriva, a cijena s koferom iznosi 48.000 kn.

2018 HONDA FORZA 300

KOMENTARI