Škoda Vision IN je atraktivni koncept kompaktnog SUV-a

Škoda Vision IN je atraktivni koncept kompaktnog SUV-a

Škoda je za sajam automobila Auto Expo 2020 u New Delhiju pripremila atraktivan koncept kompaktnog SUV modela koji će, barem za sada, biti ponuđen samo na tržištu Indije.

DS X E-Tense: automobil iz snova iz 2035. godine
Jeep je predstavio Grand Wagoneer Concept, a već sljedeće godine dolazi i njegova serijska izvedba
Volvo će sve modele od 2019. godine elektrificirati

Uskoro će se na cestama Indije moći vidjeti nov i atraktivan SUV iz Škode kojeg najavljuje koncept Vision IN, a koji će biti postavljen na MQB-A0-IN platformu. Vision IN je dug 4.256 mm, visok 1.589 mm i ima međuosovinski razmak dug 2.651 mm, a vozi na 19-inčnim kotačima s gumama 235/45.

Koncept pokreće 1,5-litreni TSI turbo benzinac koji raspolaže sa 150 KS i 250 Nm okretnog momenta, a uparen je sa 7-stupanjskim DSG automatskim mjenjačem koji mu omogućuju maksimalnu brzinu od 195 km/h, dok mu je za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebno 8,7 sekundi.

Osim ovog motora, u serijskom modelu bi se trebao naći i 1,0-litreni trocilindrični turbo benzinac, a šuška se da bi se mogla pojaviti i CNG verzija, dok se dizelski motori ne bi trebali uopće ugrađivati u ovaj model.

Unutrašnjost konceptnog modela je uređena minimalistički, s digitalnom instrument pločom i 12,3-inčnim središnjim multimedijalnim zaslonom, a pri uređenju je korišten i poznati češki kristal. No iako izgleda lijepo, serijska izvedba unutrašnjosti će ipak biti smirenijeg dizajna.

A kad smo već kod dizajna, iz Škode kažu kako je Vision IN inspiriran modelom Kamiq, no čini nam se kako će indijsko tržište ipak dobiti puno atraktivniji model, a za konačan izgled će se trebati strpjeti do sljedeće godine kada dolazi serijska izvedba.

KOMENTARI