Škoda objavila prve skice interijera novog modela Scala

Škoda objavila prve skice interijera novog modela Scala

Svjetska premijera novog Škodinog modela Scala održat će se 6. prosinca 2018. u Tel Avivu

Nova Škoda Octavia 11. studenog u Pragu
Octavia se i dalje najviše traži kao novi automobil u Hrvatskoj
Clio je osvojio najviše srca u travnju, a tržište se konačno probudilo

Za manje od mjesec dana Škoda Scala će ugledati svjetlo dana. Naznaku modela smo već vidjeli u Parizu na auto salonu početkom listopada 2018. kroz koncept Vision RS, a već je poznato i da će Scala zamijeniti model Rapid.

Novi kompaktni model nastavlja dizajnerski izričaj koncepta Vision RS i u interijeru u kojem je naglasak na ergonomiji i modernim detaljima s kojim se popunjava prostor, uz najveći prtljažnik u klasi, najavljuje Škoda, te otkriva podatak o 467 litara. Preklapanjem stražnje klupe prostor se povećava na 1410 litara.

Znamo da će se za instrumente koristiti virtualni cockpit uz opcijski ekran od 10,25 inča na kojem će vozač moći birati između pet različitih tema, a infotainment će se prikazivati na najvećem ekranu u klasi od 9,2 inča. Ekran će biti smješten visoko na ploči s instrumentima, u neposrednom vidnom polju vozača. Instrument ploča bit će potpuno nova, uz ambijentalnu rasvjetu s izborom između bijele i crvene svjetlosti.

Suedia mikrofibra koristit će se za izradu sjedala s površinom od posebnih zrnaca, s naglaskom na kvaliteti uz prošive.

Međuosovinski razmak od 2649 mm omogućit te dodatnih 73 milimetra prostora za koljena na stražnjim sjedalima, što je jednako kao u Škodi Octaviji. Stražnje sjedalo, uz 982 mm, bit će najveće u svojoj klasi. Škoda Scala bit će prvi model koji će na sredini prtljažnika imati naziv Škoda, umjesto logotipa koji se koristi već duže vrijeme.

Pazite sad ovo: uz Škoda Connect servis, putnici će imati mogućnost zaključavanja i otključavanja automobila uz pomoć pametnog telefona, a mape navigacije i cijeli infotainment softver moći će se nadograđivati „over the air“ odnosno direktno preko telefona. Dakle, Škoda Scala bit će non-stop spojena na internet. Škoda najavljuje brojne sustave pomoći vozaču u vožnji koji će funkcionirati s različitim pasivnim sigurnosnim sustavima kako bi se omogućila visoka razina sigurnosti.

KOMENTARI