Facelift za Škodu Octaviju

Facelift za Škodu Octaviju

Škoda je predstavila redizajniranu Octaviju u svim izvedbama, uključujući i RS koja sada dolazi 20 KS više.

Jogger je novi Dacia model koji će biti dostupan i sa 7 sjedala
Subaru je predstavio potpuno novi Forester
BMW M3 Touring je prvi M3 karavan

Škoda je obnovila četvrtu generaciju Octavije, svojeg popularnog modela koji je najviše promjena doživio sprijeda, gdje su ugrađena nova LED Matrix svjetla, dotjerani branik sprijeda i straga, novu grafiku stražnjih svjetala i nov dizajn aluminijskih naplataka. Radi redizajniranih branika narasla je i dužina za 9 mm na 4698 mm. U ponudi je i 10 boja karoserije.

U ponudi je sada četiri paketa opreme – Essence, Selection, Sportline i RS, dok kupci mogu birati između devet uređenja unutrašnjosti. Sada serijski dolaze 10-inčni digitalni instrumenti, a po prvi puta je dostupan i 13 inčni multimedijski zaslon, koja sada dolazi s instaliranim ChatGPT-om. Naravno, tu su i najnoviji sustavi pomoći vozaču, kao i najnoviji sigurnosni sustavi.

U ponudi ostaju benzinske i dizel izvedbe, a ponuda kreće s 1,5-litrenim turbo benzincem koji je dostupan u izvedbi sa 115 KS i sa 150 KS, a obje su snage dostupne i kao blagi hibridi u kombinaciji s automatskim mjenjačem. Tu je i izvedba s dvolitrenim motorom i 204 KS u kombinaciji s pogonom na sve kotače.

Dizel ponudu čini dvolitreni turbo dizel koji je dostupan u izvedbi sa 115 KS i 300 Nm okretnog momenta u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, ili pak u izvedbi sa 150 KS i 360 Nm u kombinaciji sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Top izvedba je i dalje Octavia RS koja je dostupna u limuzinskoj i karavan inačici, a koju pokreće dvolitreni turbo benzinac koji razvija snagu od 265 KS i nudi 370 Nm okretnog momenta, a serijski dolazi sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem i pogonom na prednje kotače.

RS izvedbe dolazi i s dodatno podešenim ovjesom, ali i sportskom unutrašnjosti koja uključuje sportska sjedala i RS detalje. Na tržište dorađena Octavia stiže u drugoj polovici godine, a tada će biti poznate i cijene, koje će sigurno biti više od aktualnog modela.

KOMENTARI