Sin i unuci Stevea McQueena predstavili Ford Mustang Bullitt

Sin i unuci Stevea McQueena predstavili Ford Mustang Bullitt

Samo nekoliko sati prije otvorenja Ženevskog auto salona predstavljen je novi Ford Mustang Bullitt

AMG GT s četvora vrata vidjet ćemo u Ženevi
Jaguar I-Pace na Ženeva International Motor Show 2018
Maserati predstavlja Levante Trofeo na auto salonu u New Yorku

Povod za model Ford Mustang Bullitt je 50. obljetnica poznatog filma Bullitt u kojem Steve McQueen vozi zeleni Mustang GT 390. Gledatelji tijekom deset minuta filma mogu uživati u spektakularnoj automobilskoj potjeri, a za upravljačem se nalazio Steve McQueen.

U Ženevi smo nekoliko trenutaka prije predstavljanja novog Mustanga imali priliku vidjeti uživo kako je izgledao legendarni model iz 1968. godine. Zatim je uslijedio gromoglasni zvuk iz V8 motora, novog Mustanga Bullitt koji je za odabrane predstavljen u ženevskom luksuznom hotelu President Wilson, na obalama Ženevskog jezera. Na vozačkom sjedalu bio je unuk, a na suvozačkom sjedalu unuka legendarnog Stevea McQueena dok se ispred novog Mustanga Bullitt pojavio i Steveov sin Chad McQueen. Naravno, bila je to prilika za fotografiranje s nasljednicima legende i filma Bullitt koja niti nakon 50 godina ne blijedi.

Netom nakon predstavljanja novog Mustanga Bullitt fotogtrafirali smo se sa Steveovim unukom i sa Steveovim sinom Chadom McQueen

Pogledajte ulazak Mustanga s 5.0-litrenim benzinskim motorom snage 464 KS, uz 526 Nm okretnog momenta:

Posebno izdanje Ford Mustang Bullitt dostupno će biti na ljeto (proizvodnja počinje u lipnju 2018.) na europskim tržištima u dvije boje – u Shadow crnoj boji i u klasičnoj Dark Highland zelenoj kakvu smo vidjeli u Ženevi.

Mustang Bullitt ima suptilne kromirane detalje oko stakala i prednje rešetke, Fordov MagneRide poluaktivni ovjes, 19-inčne aluminijske kotače, Brembo kočnice, mjenjač u stilu bijele biljarske kugle po uzoru na original, crni kožni ambijent sa zelenim naglascima te Premium B&O Play audio sustav.

U interijeru se nalaze Recaro sportska sjedala i Fordov 12-inčni LCD zaslon dok je stil unutarnjeg ambijenta i središnje konzole te ploče s instrumentima u skladu s eksternim izborom boje. Svaki Mustang Bullitt imat će individualno označene pločice umjesto tradicionalnog Mustang znaka na ploči s instrumentima sa suvozačeve strane.

Legendarni Mustang iz 1968. godine

KOMENTARI