Sad su poznati skoro svi detalji faceliftiranog Hyundai Tucsona

Sad su poznati skoro svi detalji faceliftiranog Hyundai Tucsona

Hyundai je otkrio gotovo sve informacije o redizajniranom Tucsonu koji na tržište stiže u drugoj polovici godine.

Test: Renault Austral techno mild hybrid 160 auto
Blago dotjerivanje za coupe SUV Renault Megane Conquest
Predstavljena je još privlačnija i naprednija Mercedes-Benz C-klasa

Tucson je jedan od najvažnijih modela Hyundaija u Europi, a tijekom 2023. godine je u Europi prodano preko 158.000 primjeraka ovog modela. On se proizvodi u tvornici Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) i izvozi se u 60 zemalja, a sada Hyundai najavljuje mnogobrojne novosti za ovaj model. Još krajem studenog prošle godine smo pisali o faceliftu, no tada je informacija bilo jako malo, a sada možemo vidjeti koje su to sve promjene u ponudi.

Krenimo od izgleda, gdje prvo možemo prepoznati novu masku s novooblikovanim LED dnevnim svjetlima, a tu je i novi branik sprijeda i straga. Osim toga, tu je i obnovljena paleta ponude aluminijskih naplataka, a u ponudu pristiže i čak pet novih boja karoserije: Cypress zelena Pearl, Ecotronic siva Pearl, Ultimate crvena Metallic, Jupiter narančasta Metallic i Sailing plava Pearl.

A za N Line izvedbu su pripremljene iste promjene, no dizajn branika je sportski, a serijski dolazi s 19-inčnim N Line aluminijskim naplatcima, a prepoznati ga se može i po lukovima kotača i ostalim plastičnim zaštitama u boji karoserije.

Unutrašnjost donosi potpuno redizajniranu armaturnu ploču koja sada dolazi s dva 12,3 inčna zaslona koji su spojeni u cjelinu, a ispred suvozača se sada našlo prostora i za praktičnu otvorenu policu za sitnice. Nov je i dizajn upravljača, kao i dijela između prednjih sjedala s novim naslonom za ruke. Tu su i poboljšane komande za upravljanje klimatizacijom, koje su sada okrugle i donose informacije o podešenoj temperaturi na ekranu unutar gumba.

Sjedala su dobila nove presvlake i materijale, uključujući i novi paket boja interijera, a N Line izvedba donosi karakteristične crvene šavove i detalje kao što je crveni prsten oko tipke za pokretanje vozila, kao i posebne presvlake sjedala u Obsidian crnoj boji.

Tu je i niz novih tehnologija kao što je olakšana nadogradnja na daljinu (OTA), novi 12-inčni Head-Up ekran, digitalne ključeve i niz drugih tehnologija, uključujući i one najnovije za pomoć u vožnji. A jedino što Hyundai nije objavio je točna specifikacija motora, već je samo najavljeno kako će se nuditi s klasičnim benzinskim motorima (ICE), kao blagi hibrid, hibrid i plug-in hibrid, a najavljeno je i kako će potonji stići u izvedbi s pogonom samo na prednje kotače.

KOMENTARI