Renault Taliant je mala limuzina iznenađujuće simpatičnog izgleda

Renault Taliant je mala limuzina iznenađujuće simpatičnog izgleda

Renault će već tijekom ljeta kupcima na određenim tržištima, među kojima nije i naše, ponuditi novi model Taliant, odnosno njihovoj izvedbi novog Logana, a mogli bi ga nazvati modernom reinkarnacijom Thalije.

Monovolumensku Daciju Lodgy zamijeniti će hibridni SUV sa 7 sjedala
Nova Dacia Sandero i Sandero Stepway kod nas stižu u siječnju
Uskoro stiže električna Dacia Spring, a uz poticaje će biti jedan od najpovoljnijih automobila kod nas

Sjećate li se Renault Thalije? Malene limuzine s početka stoljeća koja je nastala na baci Clija druge generacije? 2008. godine je stigla i njena druga generacija koja se nije prodavala na našem tržištu, a već treća generacija, koja se pojavila 2012. godine, bila je bazirana na Daciji Logan. A već ovog ljeta bit će predstavljena četvrta generacija koja ujedno dobiva i novo ime – Taliant.

I najnovija generacija je bazirana na Loganu, i to najnovijeg, a sada donosi malo veće razlike u izgledu. I to prvenstveno mislimo na prednji i stražnji kraj vozila koji je u potpunosti preuzeo aktualan dizajnerski potpis Renaulta, što uključuje i C oblik prednjih LED svjetala.

Središnji dio karoserije je ostao isti, a i unutrašnjost bi trebala dobiti samo Renault logo na volanu i drugačije presvlake sjedala, dok će ostatak biti poznat iz Logana. Ostaje samo pitanje hoće li preuzeti i Media Control sustav iz Dacije, ili će ipak u ponudi imati ugrađen infotainment sustav iz Clija.

Što se pak pogonskih motora tiče, dizelskih motora sigurno neće biti u ponudi, a ponuda će startati sa 65 KS snažnim atmosferskim benzinskim motorom, a slijedi turbo benzinac s 90 KS, kao i LPG izvedba sa 100 KS, odnosno riječ je o prilično traženoj izvedbi s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom koja je omiljena kod taksista.

Više informacija će biti poznato tijekom ljeta, a početak prodaje je planiran za jesen ove godine, a prvo će stići na tržište u Turskoj. Kod nas, kao ni na ostalim zapadnoeuropskim tržištima neće biti u ponudi, jer je potražnja za limuzinama prilično mala.

KOMENTARI