Renault i R-Fit elektrificiraju klasične modele

Renault i R-Fit elektrificiraju klasične modele

Na sajmu starodobnih automobila Retromobile, Renault je predstavio svoje klasike u elektrificiranom obliku, a riječ je o modelima 4, 5 i Twingo!

Legendarni Renault 5 kroz dvije godine dobiva nasljednika s električnim motorom
Renault 4EVER Trophy u legendarnoj plavoj boji Ile-de-France modela 4L
Novi Renault 4 je najavljen za ovogodišnji Pariški salon automobila, a on je tek jedna od mnogobrojnih premijera…

Renault je ostvario suradnju s francuskom tvrtkom R-Fit, koja će ubuduće elektrificirati klasične Renault modele. Riječ je o modelima 4, 5 i prva generacija Twinga, a oni su izloženi na sajmu starodobnih automobila Retromobile.

No da stvar bude bolja, riječ je o kitu koji ćete moći sami naknadno ugraditi, a prvo će biti dostupan za model 4L i to po cijeni od 11.900 eura, dok će za model Renault 5 stići u rujnu, a za Twingo nešto kasnije.

Ovaj kit je prošao sve testove i zadovoljava sve norme, a nakon što se ugradi vlasnik dobiva sve certifikate i dokumente koji su potrebni za registraciju, a tu je i novi podatak o tome da je automobil potpuno električan.

Kit se sastoji od sinkronog motor bez četkica od 5 kWp/48 kWp, LiFePO4 baterije kapaciteta 10,7 kWh i elektronskog mjerača napunjenosti baterije. Baterija se puni putem kućne utičnice (16A, 220 V) za što joj treba 3 sata i 30 minuta, a omogućuje autonomiju od 80 km.

Treba napomenuti kako je originalni sustav mehaničkog prijenosa netaknut, kao i raspodjela težine. Osim toga, kupci dobivaju i dvogodišnje jamstvo, a za sada je sve to dostupno samo u Francuskoj.

KOMENTARI