Renault dizajnerskom timu se pridružuje Gilles Vidal

Renault dizajnerskom timu se pridružuje Gilles Vidal

Gilles Vidal od studenog 2020. godine prelazi iz Grupe PSA u Grupu Renault, gdje će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault.

Rekord za Renault Zoe: 10.000 registriranih i još 11.000 naručenih primjeraka u lipnju
Hibridni coupe SUV iz Renaulta: Megane Conquest
Hoće li aktualni Megane dobiti nasljednika?

Grupa Renault objavila je da će se od studenog 2020. njezinu dizajnersku timu pridružiti Gilles Vidal. Vidal će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault.

Gilles Vidal

Gilles Vidal

Laurens van den Acker tom je prigodom izjavio: ”Sretni smo što će se našem timu pridružiti Gilles Vidal. Gilles jako dobro zna kako je to raditi u snažnom brendu u kojem dizajn ima važnu ulogu. Njegovo naširoko prepoznato iskustvo, osjećaj za inovaciju i strast za dizajn bit će od velike koristi za Grupu Renault. Gilles je nadahnuo mnoge, zato se veselim zajedničkom suočavanju s izazovima koje nosi mobilnost sutrašnjice.”

Laurens van den Acker

Laurens van den Acker

Gilles Vidal (48) bio je direktor Peugeotova Odjela za dizajn od 2010. Marka je pod njegovim vodstvom obnovila svoj vizualni identitet te se pozicionirala na višu razinu s modelima kao što su 3008 i 508. U okviru Grupe PSA bio je zadužen i za oblikovanje korisničkog iskustva (UX), razvoj korisničkog sučelja (UI) te je predvodio razvoj Peugeotova dizajnerskog laboratorija. Gilles Vidal proveo je čitavu karijeru u Grupi PSA. Od 1996. bio je zaposlen u Citroënu, najprije u odjelu za vanjski dizajn, zatim u odjelu za dizajn unutrašnjosti, a nakon toga i kao voditelj tima za dizajn modela Citroën C4 i C4 Picasso. Prije nego što se pridružio marki Peugeot 2009., sudjelovao je i u proizvodnji Citroënovih konceptnih vozila te razvoju naprednog dizajna. Gilles Vidal diplomirao je na studiju dizajna u Veveyju u Švicarskoj.

KOMENTARI