Redizajnirani Opel Crossland dobio novo lice i izgubio X iz naziva

Redizajnirani Opel Crossland dobio novo lice i izgubio X iz naziva

Nakon svega 3 godine Opel je predstavio dotjeranu izvedbu modela Crossland koji donosi novi dizajn prednjeg dijela vozila kojeg u Opelu nazivaju ''Vizor''.

Nova GARAŽA je na svim kioscima: crossover ili klasični gradski automobil, prvi test nove Suzuki Vitare, kako postaviti visokoprotočni filtar
Opel Vivaro dužine 4,6 do 5,3 metara može prevesti teret do 1400 kilograma
Isprobajte Opel, kupite uz 7 godina garancije i 3 gratis servisa

Opel je objavio prve informacije o redizajniranom modelu Crossland, koji je ovom prilikom izgubio X iz naziva. Tako će biti u ubuduće, jer više SUV modeli neće imati tu oznaku, no najviše novosti nas očekuje na prednjem dijelu vozila.

Naime, i Crossland je dobio ”Vizor” dizajnerski izričaj prednjeg dijela vozila i sada snažno podsjeća na nedavno predstavljenu Mokku. Svjetla imaju novi dizajn, kao i prednja maska i branik, a izgled je sada snažniji i ozbiljniji nego prije.

Straga su promjene manje i odnose se na tamnije pobojana stražnja svjetla i dorađeni branik, a nov je i natpis Crossland koji se sada nalazi iznad tablice. Tu su i novi aluminijski naplatci u veličinama od 16 i 17 inča koji će biti dostupni u nekoliko boja – srebrnoj, crnoj i dvobojnoj.

Ponuda motora ostaje ista i uključuje 1,2-litreni trocilindrični motor s 82 KS koji je uparen s 5-brzinskim ručnim mjenjačem i 1,2-litreni turbo benzinac koji je dostupan u izvedbi sa  110 KS i sa 130 KS, a koji su upareni sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, a uz doplatu je dostupan i automatski mjenjač. Turbo dizel motori ostaju u ponudi i dolazi u izvedbi sa 110 KS i 120 KS, s time da slabiji dolazi samo s ručnim mjenjačem, a snažniji dolazi samo s automatskim mjenjačem. Dorađen je i ovjes, a u ponudu stiže i IntelliGrip sustav za izbor načina vožnje, a moguće je birati između Normal, Snijeg, Blato, Pijesak i isključen ESP.

Unutrašnjost donosi novi 8-inčni zaslon s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay, a i dalje su tu pomična stražnja sjedala s pomičnim naslonima, a prtljažnik je veličine 410 litara, odnosno 510 litara ako je stražnja klupa pomaknuta naprijed. Redizajnirani Crossland u salone stiže početkom sljedeće godine.

KOMENTARI