Opel Experimental – pogled u Opelovu budućnost dizajna

Opel Experimental – pogled u Opelovu budućnost dizajna

Opelov novi koncept Experimental bit će predstavljen na IAA Mobility u Münchenu, a njime Opel najavljuje svoju budućnost.

Prava “retro vibra” na Hyundaijev način: N Vision 74
HYVIA predstavlja prototip Renault Mastera Van H2-TECH i stanicu za opskrbu vodikom
Nissan predstavlja EV36Zero – centar za proizvodnju električnih vozila vrijedan milijardu funti

Nakon što je otkriveno da će se nadolazeći konceptni automobil zvati Opel Experimental, njemački je brand sada ponudio uvid u projektnu studiju otkrivši prve fotografije vozila. One otkrivaju preciznost i veliku pažnju za detalje modela Experimental, koji će pokazati budućnost Opelova branda. „Opel Experimental označava početak novog poglavlja za naš brand. Osmišljen je kako bi pružio opipljivu viziju smjera u kojem se Opelov brand kreće. Pratite nas jer ćemo uskoro otkriti nove detalje”, izjavio je glavni i izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Jedna od najupadljivijih značajki koje se mogu vidjeti na fotografijama daljnji je razvoj Opel Kompasa, vodećeg elementa Opelove filozofije dizajna. Novi osvijetljeni znak munje smjestio se u središte kompasa u novoj verziji Opel Vizora, karakterističnog prednjeg lica branda i čvorišta tehnologije. Okružen je produljenim karakterističnim krilnim osvjetljenjem na vodoravnoj osi, dok osvijetljeni središnji nabor pojačava dramatičan učinak. Prepoznatljiva grafika crvenog svjetla na površini karoserije bez nepotrebnih zatvorenih linija sugerira ponavljanje kompasa na stražnjem dijelu modela Opel Experimental.

Aerodinamička učinkovitost dugo je bila zaštitni znak Opelovih osobnih automobila, a konstrukcija upečatljivih kotača koja podsjeća na lopatice propelera naznačuje da će i Opel Experimental dijeliti te karakteristike. Futuristička obilježja nastavljaju se i u unutrašnjosti profiliranom strukturom sjedala koja nagovještava uštedu resursa i održivi pristup ergonomskim sjedalima koja su tipična za Opel. Opel Experimental proslavit će svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem sajmu IAA Mobility u Münchenu (5. – 10. rujna 2023.).

KOMENTARI