Redizajnirani Kia Rio dobio blagi hibridni motor i veći multimedijski zaslon

Redizajnirani Kia Rio dobio blagi hibridni motor i veći multimedijski zaslon

Na jesen stiže blago redizajnirani Kia Rio, koji osim osvježenog lica donosi i novu tehnologiju ispod haube, ali i u unutrašnjosti.

Blagi hibridni pogon stiže i u Ford Fiestu
Predstavljen je novi Audi A3 Sedan
Redizajnirana BMW serija 5 stiže s čak 5 plug-in hibridnih modela

Kia je najavila redizajn gradskog modela Rio, a najveća novost se krije ispod poklopca motora, gdje je ugrađen 1,0-litreni T-GDi motor s 48V MHEV sustavom, a koji dolazi u izvedbi sa 100 i 120 KS, a vozač će serijski dobiti i Drive Mode Select koji omogućuje izbor između Eco, Normal i Sport načina rada.

U ponudi će ostati i klasični motori i to 1,2-litreni atmosferski benzinac s 84 KS i 1,0-litreni T-GDi sa 100 KS, gdje potonji dolazi sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok je 7-brzinski automatik opcija.

Što se tiče dizajna, Rio je zategnuo bore sprijeda gdje je dobio novu masku i branik i grafiku svjetala, dok su promjene straga puno manje. No tu su dvije nove boje, Perennial siva i Sporty plava, kao i novi dizajn aluminijskih naplataka.

U unutrašnjosti dolazi novi 8-inčni multimedijski zaslon, koji je opcija, a ujedno donosi i podršku za bežično korištenje funkcija Android Auto i Apple CarPlay, pa možete zaboraviti korištenje kabela u automobilu. Na instrument ploči dolazi i novi 4,2-inčni info zaslon, a u unutrašnjosti nas još očekuju nov dizajn presvlaka i boja.

Rio sada dobiva i nove sustave pomoći vozaču, a to su automatsko kočenje s prepoznavanjem vozila, pješaka i biciklista, pomoć za zadržavanje vozila u traci, sustav za prepoznavanje vozila u mrtvom kutu, kao i pametni tempomat.

Novi Rio na tržište već ove jeseni, a tada će biti objavljeni i točni podaci oko paketa opreme, kao i cijene koje se ne bi trebale značajno mijenjati od trenutnih.

KOMENTARI