Rasco Lynx je najnaprednija kompaktna čistilica na tržištu

Rasco Lynx je najnaprednija kompaktna čistilica na tržištu

Čisti limenke, otpatke, lišće - hrvatsko vozilo Rasco Lynx namijenjeno je čišćenju javnih površina

Povijesni pregled: Porsche 911
Isprobali smo sve najnovije Porsche automobile
Predstavljena je nova generacija modela Porsche 911 Targa 4 i 911 Targa 4S

UKalinovcu kod Đurđevca proizvodi se prva hrvatska kompaktna čistilica namijenjena čišćenju različitih javnih površina. Lynx je u potpunosti hrvatski proizvod, proizvodi ga hrvatska tvrtka Rasco, a namijenjen je komunalnim službama. Rasco je inače jedan od najvećih proizvođača opreme za održavanje komunalne infrastrukture u Europi.

Rascovi pogoni nalaze se u Kalinovcu kod Đurđevca te u Senti u Srbiji i zapošljavaju ukupno
400 ljudi, a 80 posto prihoda ostvaruje se od izvoza. Više od 70 proizvoda iz portfelja kompanije izvozi se u više od 40 zemalja na pet kontinenata.

„LYNX je u potpunosti hrvatski proizvod namijenjen čišćenju urbanih sredina. Ovakav stroj treba svaka komunalna služba te se nadamo da će LYNX pronaći put do svakog grada i općine u Hrvatskoj. Kroz našu distributivnu mrežu ponudit ćemo ga na više od 40 tržišta svijeta. Inicijalna testiranja, koja su odradili naši kupci diljem Europe, pokazala su da imamo izvrstan proizvod koji će biti jedan od nosioca budućeg rasta tvrtke. Kompaktne čistilice novost su u RASCO proizvodnom portfelju te nam otvaraju put i prema novim tržištima na kojima do sad nismo bili zastupljeni. LYNX je zbog svojih kompaktnih dimenzija, autonomije rada, okretnosti, učinkovitosti, udobnosti i jedinstvenih tehničkih rješenja trenutno najnaprednija kompaktna čistilica na tržištu. Uz sve to i izvrsno izgleda, što ga svrstava u sam vrh ponude kompaktnih čistilica“, naveo je na predstavljanju Ivan Franičević, predsjednik uprave RASCO-a istaknuvši kako im je cilj na lokalnoj razini biti pokretač razvoja sjeverozapadne Hrvatske, a na globalnoj postati najveći proizvođač komunalne opreme u Europi.

Darko Paviša, Ivan Franičević i Frane Franičević

Uz samohodna vozila, Rasco u svom programu nudi i nadogradnje za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture – od autocesta, preko brzih cesta i urbanih sredina pa sve do šumskih putova i vodotokova. Kupci na jednom mjestu i od jednog dobavljača dobivaju kompletno rješenje za sva vozila koja se koriste u održavanju komunalne infrastrukture, neovisno radi li se o kamionima, višenamjenskim vozilima ili traktorima.

KOMENTARI