Prve fotografije i informacije o novom kompaktnom Citroenu C4

Prve fotografije i informacije o novom kompaktnom Citroenu C4

Citroen je objavio prve fotografije i informacije o potpuno novoj generaciji modela C4 koji će biti dostupan s benzinskim, dizel i električnim motorom.

Počeo je Mondial de l’Automobile (Paris Motor Show 2018)
Odlično ocijenjen Citroen C3 Aircross
Specijalna edicija: Citroen C3 Elle

Citroen je oduvijek bio jedinstven u dizajnerskom izričaju, a isto se nastavlja i s potpuno novom generacijom njihovog predstavnika u kompaktnoj klasi C4. Iz kojeg god kuta da ga pogledate, C4 ne sliči ni na jedan drugi automobil.

Novi C4 ima i prilično napuhnutu karoseriju koja pomalo koketira sa SUV izgledom, a istovremeno linija krova izgleda kupeovski. Stražnja svjetla su također jedinstvena, a tu je i nisko postavljen stražnji spojler.

Na vratima više nema AirBumpova, no tu je i dalje dizajnerski detalj koji ih je pratio. Veliki dvobojni aluminijski naplatci mu odlično stoje, a daju mu i dozu robusnosti. Novi Citroen C4 će dolaziti samo u izvedbi s 5 vrata.

Već 30. lipnja će Citroen objaviti sve tehničke specifikacije za novi C4, no očekujemo kako će se ponuda motora sastojati od benzinaca sa 110, 130 i 155 KS, te dizelaša sa 100 i 130 KS, dok će električni motor imati snagu od 136 KS i bateriju koja će mu omogućiti doseg od preko 300 km s jednim punjenjem.

U unutrašnjosti nas također očekuje novi dizajnerski izričaj, a sve izgleda jednostavno i elegantno. Tako je vidljiva digitalna instrument ploča i novi multimedijski zaslon, ali i volan s novim prekidačima. Komande klimatizacije su sada odvojene od infotainment zaslona, što nam se posebno sviđa. Sada ostaje pričekati još dva tjedna kako bi saznali sve detalje o novom modelu.

KOMENTARI