Proizvedena je posljednja Ford Fiesta

Proizvedena je posljednja Ford Fiesta

Ford je u petak, 07.07.2023. godine proizveo posljednju Fiestu, koja neće imati direktnog nasljednika.

Blagi hibridni pogon stiže i u Ford Fiestu
Ford u problemima s proizvodnjom modela Focus i Fiesta
Poliranje farova s pastom za zube? Da, moguće je

Nakon što je prošle godine smanjio proizvodnju i ukinuo mogućnost konfiguriranja ovog modela, Ford je ovog petka, 07.07.2023. godine i proizveo posljednju Fiestu. I dok je 2016. godine, na proslavi 40. obljetnice ovog modela iz Forda rečeno „Uspješna priča Fieste je daleko od kraja!“, kraj je došao tek 7 godina kasnije. A ono što je najžalosnije, zamijenit će je novi električni model, vjerojatno električna izvedba Pume, a naravno, riječ je o modelu koji će biti barem duplo skuplji, pa će uspjeh svakako izostati.

Podsjetimo se, Ford je prvu generaciju Fieste predstavio daleke 1976. godine i od tada je, tijekom sedam generacija, proizvedeno gotovo 20 milijuna primjeraka ovog popularnog gradskog modela. Proizvodio se je u izvedbi s 3 i 5 vrata. No, na temelju tog modela su se nekad proizvodili i mali dostavni modeli Courrier, dok se u Brazilu proizvodila i pick-up izvedba. U SAD-u i na još nekim tržištima u ponudi su bile i limuzinske izvedbe.

Fiesta nije posljednji model kojeg će Ford ukinuti, već kroz dvije godine isto će se dogoditi i s Focusom, pa u ponudi, osim Mustanga, više neće biti ništa osim SUV i pick-up modela. Je li vo pametan potez? Vidjet ćemo.

KOMENTARI