Proace Max je najveći kombi iz Toyote, a predstavljen je i Hilux Hybrid 48V

Proace Max je najveći kombi iz Toyote, a predstavljen je i Hilux Hybrid 48V

Toyota je predstavila svoj najveći kombi u ponudi, a riječ je o modelu Proace Max, a uz njega su predstavljeni i obnovljeni modeli Proace i Proace City, kao i Hilux Hybrid 48V.

Novi E-3008 stiže u rujnu
Još jedno legendarno ime gubi smisao: Capri postaje električni coupe SUV
Je li ovo početak kraja za Opel?

Toyota nastavlja širiti ponudu lakih gospodarskih vozila, a najnoviji član je Proace Max, veliki kombi također napravljen u suradnji s grupacijom Stellantis. Proace Max je dostupan u šest konfiguracija, dvije verzije međuosovinskog razmaka, tri različite duljine i tri različite visine za više opcija nosivosti. U najvećoj varijanti nudi tovarni obujam od 17 m³.

Utovar i istovar jednostavan je zahvaljujući punoj visini vrata i praktičnom kvadratnom otvoru, s niskim pragom za jednostavni pristup. Po prvi put na nekom vozilu Toyota, vrata se otvaraju pod 270 stupnjeva, čime je maksimalno povećan prostor za utovar i olakšan pristup u kabinu.

Platforma ovog modela nudi i mogućnosti dodatnih preinaka, a dostupna je u konfiguracijama s jednosmjernim ili trosmjernim kiperom i bočnim istovarom, uključujući varijante šasija-kabina, šasija kabina s ravnom platformom i „Crew Cab” s dva reda sjedala. U objavi se navodi i kako autonomija ovog električnog kombija iznosi 420 km.

Dorađeni su i modeli Proace i Proace City, a velika novost je i prvi hibridni Hilux. Dolazi pod oznakom Hilux Hybrid 48V, a riječ je o blagohibridnoj tehnologiji koja Hiluxu omogućuje bolji odziv na gas, a nimalo ne utječe na vučni kapacitet ili nosivost, koji su i dalje 3500 kg, odnosno 1000 kg. Više detalja o svim modelima stiže uskoro.

KOMENTARI