Održan Peugeot E-Lion Day: novi električni SUV E-3008 stiže u drugoj polovici godine

Održan Peugeot E-Lion Day: novi električni SUV E-3008 stiže u drugoj polovici godine

Peugeot je održao E-Lion Day, gdje je najavio detalje oko električne budućnosti brenda, a objavljeno je i kako u drugoj polovici godine stiže potpuno novi SUV E-3008.

Kia ima novu perjanicu ponude: može li električni EV6 GT zamijeniti Stinger?
Ovo je serijska izvedba električnog pick-upa Ram 1500 REV
Kineskoj tvrtki Beijing Estech Technology propao plan kopije originalnog Minija

Peugeot je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, CES, početkom mjeseca predstavio koncept Inception, o kojem možete više pročitati ovdje, da bi već krajem mjeseca održao E-Lion Day, gdje je detaljno objavio informacije o elektrifikaciji ovog brenda.

Već u drugoj polovici godine stiže potpuno novi E-3008, električni SUV koji će prvi biti postavljen na novu STLA platformu grupe Stellantis. Novi E-3008 će se nuditi s tri vrste električnog pogona, uključujući i izvedbu s dva motora, a autonomija će mu biti i do 700 km. Ubrzo nakon njega bit će predstavljen i potpuno novi E-5008 koji će nuditi 7 sjedala.

Osim toga, Peugeot najavljuje kako će svi modeli ove godine biti elektrificirani, dok će od 2025. godine svi biti dostupni i u potpuno električnim izvedbama, dok će od 2030. godine u ponudi biti isključivo 100 % električna vozila. Tako je najavljeno kako će u sljedeće dvije godine Peugeot predstaviti 5 novih električnih vozila.

No zasigurno najzanimljivija izjava, odnosno predviđanje Peugeota je kako će životni vijek BEV (Battery Electric Vehicle – električno vozilo s baterijama) vozila biti između 20 i 25 godine, dok je istovremeno životni vijek vozila s klasičnim benzinskim i dizel motorima oko 15 godina! Živi bili pa vidjeli.

KOMENTARI