Osvježena Mazda6 za 2023. donosi i posebnu seriju povodom 20. godišnjice modela

Osvježena Mazda6 za 2023. donosi i posebnu seriju povodom 20. godišnjice modela

Mazda je osvježila model 6 koji će biti dostupan i u novoj izvedbi 20th Anniversary kojom se želi obilježiti 20. godišnjica od pojave prve generacije Mazde6.

Toyota Corolla Trek
Predstavljena je još privlačnija i naprednija Mercedes-Benz C-klasa
Hrvatska premijera: vozili smo novi Peugeot 508 SW

Prva generacija Mazde6 se pojavila prije 20 godina, pa je pravo vrijeme za proslavu, a Mazda je pripremila blago osvježenje za svoju limuzinu i karavan koji su trenutno u trećoj generaciji, koja je predstavljena još 2012. godine, no od tada je nekoliko puta dorađena.

Od sada je Mazda6 dostupna u tri nove boje – Platinum Quartz, Rhodium bijela, te nova nijansa crvene Artisan crvena Premium koja je četvrta boja razvijena pomoću Mazdine zaštićene tehnologije bojanja Takuminuri, dok je navedena Rhodium bijela treća boja razvijena na taj način.

A osim posebne izvedbe 20th Anniversary ograničene serije, tu je i specijalna serija Homura koja donosi crne detalji i 19-inčne aluminijske naplatke, dok se u unutrašnjosti može pronaći Burgundy koža. Sada već od srednje razine opreme dolazi serijski bežično spajanje s Apple CarPlay uređajima, a od viših paketa opreme serijski dolazi bežični punjač.

U ponudi će biti izvedbe pokretane s tri motora. U ponudi su dvolitreni Skyactiv-G benzinski motori u izvedbi sa 145 KS i 165 KS, a u ponudi će biti i 2,5-litreni benzinac sa 194 KS i automatskom deaktivacijom cilindara kada za njih nije potreba.

Sada Mazda6 dolazi s novom funkcijom Cruising & Traffic support koja kontrolira sigurnosni razmak između vozila, a nudi i pomoć vozaču u vožnji u gužvama, a dorađen je i servo upravljač, kao i niz ostalih sitnica u vozilu.

KOMENTARI