Predstavljen sportsko-elegantni kabriolet sa 620 KS: Ferrari Roma Spider

Predstavljen sportsko-elegantni kabriolet sa 620 KS: Ferrari Roma Spider

Nova Roma Spider je odličan spoj sporta i luksuza za dvoje s vjetrom u kosi i savršen je izbor za kruzanje zavojitim obalnim cestama Mediterana.

Opako dobro izgleda: ovo je novi Aston Martin Vantage Roadster
Proslava 30. rođendana bez krova: Mini Convertible Seaside Edition
Abarth je predstavio novu gamu i novu boju za 2023. godinu

„Ovo je suvremeni Spider za uživanje u talijanskom stilu života“ rečeno je na prezentaciji najnovijeg Ferrarijevog modela, koji nije tipičan Ferrari. I Roma i upravo predstavljena Roma Spider unose dašak luksuza i elegancije u sportske modele ove marke. Nemojte nas krivo shvatiti, i dalje je riječ o sportskom automobilu, no ipak nije riječ o tipičnom modelu ovog talijanskog proizvođača.

Nastao je na osnovi coupe izvedbe Rome, nastavlja elegantan izgled ovog modela. Dok je krov spušten, Roma Spider izgleda odlično, no s podignutim krovom gubi se djelić elegancije, no ne možemo reći ni da tada izgleda loše.

Krov je platneni, što je rezultiralo povećanjem mase od svega 84 kg u odnosu na standardni model. Spuštanje krova traje 13,5 sekundi, a može se sklapati pri brzinama do 60 km/h.

Romu Spider pokreće 3,9-litreni V8 twin-turbo motor koji razvija maksimalnu snagu od 456 kW/620 KS i koji nudi okretni moment od 760 Nm pri 3000 do 5750 okretaja, a motor je uparen s 8-stupanjskim F1 DCT automatskim mjenjačem. Težina praznog vozila je 1556 kg, što mu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde, dok ubrzanje od 0 do 200 km/h traje 9,7 sekundi. Maksimalna brzina je pak preko 320 km/h.

Dužina vozila je 4656 mm, širina 1974 mm, dok je visina 1306 mm, a vozi se na 20-inčnim aluminijskim naplatcima s gumama 245/35 sprijeda, odnosno 285/35 straga. Za pohvalu je i spremnik goriva kapaciteta 80 litara, dok je pak prtljažnik obujma 255 litara. Ionako je ovo potonje najmanje važno pri kupnji ovog automobila.

Spomenimo i kako serijski dolazi digitalna instrument ploča, kao i središnji multimedijski zaslon, dok je ispred suvozača moguće naručiti i treći zaslon, a na kojem se prikazuju informacije o vožnji. Cijena za sada nepoznata.

KOMENTARI