Predstavljen je novi Audi A3 Sedan

Predstavljen je novi Audi A3 Sedan

Objavljene su prve informacije i fotografije nove izvedbe Audija A3 u limuzinskoj izvedbi, a u startu dolazi sa 150 KS snažnim benzincem i dizelašem.

Kia Stonic dobiva blagi hibridni pogon i novi infotainment sustav, a stiže već na jesen
Redizajnirana BMW serija 5 stiže s čak 5 plug-in hibridnih modela
Blagi hibridni pogon stiže i u Ford Fiestu

S 4 cm dužom, 2 cm širom i 1 cm višom karoserijom novi Audi A3 Sedan nudi nešto više mjesta za putnike, a oni na prednjim sjedalima su dobili 2 dodatna centimetra za glavu u odnosu na prethodnika. Međuosovinski razmak je ostao isti, a i prtljažnik broji isti obujam kao i prethodnik, svega 425 litara.

No u odnosu na prethodnika, novi A3 Sedan donosi moderniji dizajn, iako je sve već viđeno na ostalim Audijevim modelima, a moramo priznati kako su kupeovske linije skladne i kako je Audi ovdje odradio dobar posao.

Unutrašnjost je ista kao i kod kompaktne izvedbe, a serijski dolazi s 10,25-inčnom digitalnom instrument pločom, a uz doplatu ga je moguće opremiti i većom koja broji 12,3 inča. Središnji multimedijski zaslon je uvijek iste veličine i broji 10,1 inč i dolazi s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay podrškom, a sve se vrti na MIB 3 sustavu.

U oči upada i minijaturna ručica automatskog mjenjača, a za pohvalu je što su komande klima uređaja u potpunosti odvojene od multimedije, pa je njima i lakše upravljati. Doduše, više volimo okrugle gume za podešavanje temperature, ali ne smijemo biti previše izbirljivi.

1,5-litreni turbo benzinac nudi snagu od 150 KS i dolazi sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok izvedba sa 7-brzinskim S tronic automatskim mjenjačem s dvije spojke dolazi i s 48V blagim hibridnim pogonom. Trenutno jedini dizelaš u ponudi također raspolaže sa 150 KS i dolazi samo s automatskim mjenjačem.

Proizvodnja novog Audija A3 Sedan kreće uskoro, a prve isporuke se očekuju tijekom ljeta. Već sad se može naručiti, barem u Njemačkoj, a tamo cijene kreću od 27.700 EUR, odnosno od oko 210.000 kuna, no kod nas se očekuju više cijene.

KOMENTARI