Posljednji teaser prije premijere: ovo je novi pick-up Hyundai Santa Cruz

Posljednji teaser prije premijere: ovo je novi pick-up Hyundai Santa Cruz

Iako je prvi koncept predstavljen prije čak 6 godina, Hyundai će konačno ove godine predstaviti i serijsku izvedbu modela Santa Cruz, njihovog prvog pick-up vozila.

Redizajnirani Hyundai i30 donosi nove motore s 48V blagim hibridnim sustavom
Novi Hyundai i20 je pametniji i sigurniji uz osvježen izgled
IONIQ postaje novi Hyundaijev brend za električna vozila

Hyundai je 2015. godine na Salonu automobila u Detroitu prikazao koncept pick-up vozila Santa Cruz, no serijska izvedba je bila stalno odgađana. No izgleda kako je čekanju došao kraj, jer su pred vama posljednje teaser fotografije prije svjetske premijere. A svjetska premijera je bliže nego što se očekuje. Naime, zakazana je za 15. travnja, dok će prodaja krenuti u drugoj polovici godine. Santa Cruz će se proizvoditi u SAD-u u Hyundaijevoj tvornici u Montgomeryju, u državi Alabama.

Prema sadašnjim informacijama, osim u SAD-u, Santa Cruz bi se trebao prodavati i na drugim tržištima, no Europa je za sada još pod velikim upitnikom. To je zato što se ovdje pick-up vozila prodaju slabije nego u ostatku svijeta, ali i radi strogih CO2 normi.

Što se dizajna tiče, prednji dio gotovo da je preuzet s najnovijeg Tucsona, s jedinstvenim dnevnim LED svjetlima sakrivenim u prednjoj maski motora, a vidljivo je i kako će Santa Cruz ipak imati klasična stražnja vrata, a ne ona koja se otvaraju u suprotnom smjeru, kakva su bila na konceptu.

Hyundai je prilično štur po pitanju informacija prije premijere, pa ne znamo ništa o veličini ovog modela, kao ni njegovim mogućnostima, no sigurni smo kako će postojati izvedba s pogonom na dva, ali i na sva četiri kotača. Za tržište SAD-a u ponudi će biti benzinski motori, dok bi na ostalim tržištima u ponudu trebali stići i dizel motori. Sad nam ostaje pričekati dva tjedna do svjetske premijere kako bi saznali sve detalje, ali i izgled unutrašnjosti.

KOMENTARI