Koncept Seven najavljuje novo Hyundaijevo sportsko terensko električno vozilo

Koncept Seven najavljuje novo Hyundaijevo sportsko terensko električno vozilo

Hyundai konceptom Seven najavljuje novi model, i to sportski električni terenac (SUEV), koji će dolaziti pod podmarkom Ioniq, a dio je strategije Hyundaija o elektrifikaciji i postizanju ugljične neutralnosti do 2045. godine.

Predstavljen je električni BMW iX3
Peugeot dodatno širi ponudu električnih dostavnih vozila: ovo je novi e-Partner
Smart priprema gradski SUV?

Na AutoMobility LA Hyundai je predstavio novi koncept Seven, a riječ je o konceptu električnog sportskog terenca (SUEV), a ovaj koncept najavljuje novo poglavlje podmarke Ioniq, koja je specijalizirana za električna vozila.

Koncept Seven pokazuje Hyundaijevu kreativnu viziju i napredni tehnološki razvoj za našu budućnost elektrificirane mobilnosti”, rekao je José Muñoz, predsjednik i izvršni direktor Hyundai Motor North America. ”Njegov inovativan unutarnji prostor, ekološki prihvatljiv pogonski sklop i vrhunske tehnologije sigurnosti i praktičnosti otkrivaju uzbudljivu budućnost za Hyundaijeve SUV kupce.

Ovaj koncept je postavljen na E-GMP (Electric-Global Modular Platform), odnosno na globalnu modularnu platformu za električna vozila, a ističe se velikim međuosovinskim razmakom od 3200 mm, koji nudi nove mogućnosti unutrašnjeg uređenja. Tu su i vrata koja se otvaraju u suprotnim smjerovima.

Ravna podnica nudi fleksibilan prostor, a nude se i razni uređaji koji se mogu personalizirati za individualne putnike, a posebno se ističe kutna garnitura koja zauzima većinu prostora na stražnjem dijelu vozila.

Vozačevo sjedalo ima uvlačnu upravljačku palicu koja se skriva kada se ne koristi. Bez potrebe za uobičajenom opremom za vozača, ultra tanak kokpit i integrirani zasloni stvaraju doživljaj lounge prostora. Uz to, ovaj model će imati i bateriju koja bi trebala imati autonomiju od oko 480 km, a ovaj koncept će serijsku izvedbu dobiti tijekom 2024. godine.

KOMENTARI