Playmobil napravio repliku Citroena 2CV

Playmobil napravio repliku Citroena 2CV

75 godina nakon predstavljanja, legendarni Citroen 2CV se našao u ponudi Playmobila, a set uključuje brojne figurice i dodatke.

Što je sve obilježilo 100 godina Citroëna
U Samobor krajem srpnja stiže 3000 Spačeka
U Samobor stiglo 3500 Citroёnovih vozila, a najviše je Spačeka

Legendarni 2CV predstavljen je prije 75 godina, a sada su ga Citroën i Playmobil odlučili ponovno oživjeti i tako je nastao poseban paket Citroen 2CV (70640), koji se našao u ponudi ovog proizvođača igračaka.

Nova inačica legendarnog 2CV odlikuje se revolucionarnim setom tehničkih specifikacija, a potpisuje ju tvrtka Playmobil. Zahvaljujući nultoj stopi emisija CO2 koju osigurava snažan i učinkovit ručni pogon, masi od samo 302 g i duljini od 284 mm, Citroën 2CV Playmobil sa zadovoljstvom će prevesti i mlade i stare (od 5 do 99 godina) u čaroban svijet Playmobila te potaknuti njihovu maštu i probuditi sretne uspomene na djetinjstvo.

Osmišljen da bude pristupačan i izdržljiv, kako na selu tako i u gradu, 2CV simbolizira vedra i živopisna vremena, pa čak i samo umijeće življenja. Štoviše, povremeno se dokazivao i u ulozi filmske zvijezde. Njegov radosni duh odražava se u nebesko plavoj boji igraće figure Playmobil 2CV i popratnim dodacima u setu: farmer u pratnji gusaka, njegova svinja i vrčevi s mlijekom nagovještavaju seoski ugođaj, a tu su još i vozač hipijevskog izgleda, odjeven u mornarsku majicu, te policajac koji predstavlja slavnog narednika iz popularnog francuskog filma. Zahvaljujući listu s naljepnicama koje se mogu odlijepiti i iznova zalijepiti, svatko može personalizirati svoj 2CV Playmobil.

Prodaja ovog kompleta je već krenula u inozemstvu po cijeni od 58,99 eura, no kod nas još nisu stigli, ali se može očekivati vrlo slična cijena. Naravno, ovaj plastični model neće moći nadmašiti prodaju originala, koji je u 42-godišnjoj povijesti prodan u 5.114.969 primjeraka, od kojih je 1.246.335 furgona.

KOMENTARI