Ovo je serijski MG Cyberster, električni roadster koji stiže dogodine

Ovo je serijski MG Cyberster, električni roadster koji stiže dogodine

MG je u Šangaju predstavio serijsku izvedbu modela Cyberster, malenog roadstera kojeg pogoni elektromotor.

MG konačno pokazao fotografije unutrašnjosti novog Cyberstera
MG uskoro predstavlja serijsku izvedbu modela Cyberster
Europska premijera za MG Cyberster

MG na europsko tržište sljedeće godine dovodi jedan zanimljiv model – Cyberster. Prije desetak dana smo pisali najavu, a sada je pred nama i serijska izvedba, koja se, barem vizualno, ne bi trebala mijenjati za europsko tržište kada stigne na ljeto sljedeće godine.

MG je u prošlosti poznat po dvosjedima bez krova, a od sljedeće godine novi vlasnik će konačno kupcima ponuditi jedan takav automobil. No bit će jedna velika razlika – Cyberster će imati električni pogon. I dok će se u Kini nuditi u dvije izvedbe, na europsko bi tržište trebala stići samo snažnija izvedba, no to se možda i promijeni.

Tako početna izvedba dolazi s jednim elektromotorom koji pokreće stražnje kotače, a razvija maksimalnu snagu od 231 kW/314 KS. Top model dolazi s dva elektromotora koji razvijaju maksimalnu snagu od 400 kW/544 KS, a ta izvedba ima i pogon na sve kotače, jer svaki elektromotor pokreće jednu osovinu. Za sada nema informacija o kapacitetu baterije, kao ni o autonomiji.

Iako ne izgleda tako velik, Cyberster je dug 4535 mm, širok 1913 mm i visok 1329 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2690 mm. Vozit će se na 19 i 20-inčnim kotačima, a osnovna izvedba ima težinu od 1850 kg.

Cyberster serijski dolazi s mekim električnim krovom, LED svjetlima i sportskim sjedalima. Uz to, ističe se i s vratima koja se otvaraju prema gore. Cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI