MG uskoro predstavlja serijsku izvedbu modela Cyberster

MG uskoro predstavlja serijsku izvedbu modela Cyberster

Temeljen na konceptu iz 2021. godine, serijski Cyberster će imati smireniji dizajn, a trebao bi stići i na europsko tržište, i to na proljeće 2024. godine.

Europska premijera za MG Cyberster
MG konačno pokazao fotografije unutrašnjosti novog Cyberstera
Ovo je serijski MG Cyberster, električni roadster koji stiže dogodine

Dvije godine nakon koncepta, MG je pripremio i serijsku izvedbu roadstera Cyberster, čija se premijera očekuje u narednim tjednima. No već je izišlo par fotografija ovog novog modela. Riječ je o električnom roadsteru s dva sjedala, koji bi trebao stići i na europsko tržište i to za godinu dana, točnije, očekuje se na proljeće sljedeće godine.

Kako još nema službenih informacija, sve tehničke podatke morate uzeti s rezervom. Cyberster će imati pogon na sve kotače, a pokretat će ga dva elektromotora – sprijeda snage 75 kW/102 KS i vršne snage 150 kW/204 KS, dok bi straga trebao biti ugrađen elektromotor snage 160 kW/218 KS, odnosno vršne snage 250 kW/360 KS.

Informacija o bateriji za sada nema, vrlo vjerojatno koristi isto podvozje kao novi MG4, pa je vjerojatno da će imati istu bateriju kapaciteta 62 kWh, koja bi omogućila autonomiju do 450 km. Poznato je i kako je maksimalna brzina ograničena na 200 km/h. Cyberster je dug 4535 mm, širok 1913 mm i visok tek 1329 mm, a težina praznog vozila je 1985 kg.

MG Cyberster koncept iz 2021. godine

Ovime bi kineska SAIC grupa, koja ima prava koristiti logo i ime MG, mogla vratiti ovaj brend na stare dane slave. Naime, MG je u povijesti poznat kao proizvođač sportskih dvosjeda s platnenim krovom, pa bi se povijest mogla ponoviti.

MG Cyberster koncept iz 2021. godine

MG Cyberster koncept iz 2021. godine

KOMENTARI