Ovo je potpuno novi Nissan X-Trail

Ovo je potpuno novi Nissan X-Trail

Nissan je predstavio potpuno novu generaciju modela X-Trail, prvo za Japansko tržište, dok će europska izvedba stići nešto kasnije, a u ponudi će biti jedino elektrificirana izvedba.

TEST: Toyota Highlander 2.5 VVT-i HSD AWD Premium Hybrid – Gorštak koji troši kao mali gradski auto
Honda je objavila prve teaser fotografije nove generacije modela CR-V
Ovo je Mercedesov najluksuzniji električni SUV: EQS s autonomijom većom od 600 km

Već od kraja srpnja na japanskom tržištu bit će dostupna potpuno nova generacija modela X-Trail, koji je ponovno nešto veći od Qashqaija, a koji je postavljen na CMF-C platformu i donosi samo elektrificirane izvedbe, barem na tamošnjem tržištu, iako je vrlo vjerojatno kako će se isti pogonski sklop nuditi i na europskom tržištu, dok bi klasične benzince mogao dobiti samo ostatak svijeta.

Riječ je o hibridnom pogonu, no 1,5-litreni turbo benzinac ne pokreće kotače, već puni bateriju e-POWER sustava druge generacije, tako da je pogonski motor električni. Postojat će izvedbe s pogonom na dva i na četiri kotača (e-4ORCE).

Potonja izvedba ima električni pogon na sva četiri kotača, a ta izvedba je opremljena i s dva elektromotora, od kojih svaki pokreće jednu osovinu, a u ponudu stiže i e-Pedal sustav vožnje s jednom papučicom.

Unutrašnjost donosi digitalnu instrument ploču dijagonale 12,3 inča, te multimedijski zaslon iste dijagonale, dok je dijagonala head-up zaslona 10,8 inča. U ponudi će biti izvedbe s 5 i sa 7 sjedala, a u izvedbi s 5 sjedala Nissan kaže kako je riječ o modelu koji ima najveći prtljažni prostor u klasi.

Kai i kod ostalih Nissan modela, u opciji je Bose Premium audio sustav, Nappa koža, poznati Nissanov sustav kamera u 360 stupnjeva, a u ponudi je i ProPILOT paket poluautonomne vožnje. Nissan još nije predstavio europsku izvedbu, koja se vjerojatno neće razlikovati od japanske, a koji bi trebala stići tijekom sljedeće godine.

KOMENTARI