Ovo je novi Citroen C3 Aircross, za gotovo cijeli svijet, osim za Europu

Ovo je novi Citroen C3 Aircross, za gotovo cijeli svijet, osim za Europu

Citroen je predstavio novu generaciju modela C3 Aircross za Indiju, Jugoistočnu Aziju i Južnu Ameriku.

Frontera nasljeđuje Crossland: legendarno ime za blizanca Citroena C3 Aircross
Citroen gasi oznaku Picasso, zamjenjuje ju SpaceTourer
Testiramo: Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100 Shine

Indija, Jugoistočna Azija i Južna Amerika već su ranije dobili novi C3, a sada je predstavljena i njegova crossover izvedba C3 Aircross. No da ne bi bilo zabune, ovakva izvedba nije za europsko tržište, već ćemo mi dobiti potpuno drugačiji model.

Na prvu, C3 Aircross podsjeća na C5 Aircross, a donosi detalje specifične za model C3 za tamošnja tržišta. Riječ je o modelu dugom 4,32 m, s međuosovinskim razmakom od 2,67 m, koji će se nuditi u izvedbi s 5 i sa 7 sjedala. Pritom u izvedbi s 5 sjedala ovaj model nudi prtljažnik obujma 511 litara.

Unutrašnjost je uređena u tipičnom Citroenovom stilu, a donosi digitalne instrumenta i 10,2-inčni multimedijski zaslon postavljen na vrh središnjeg dijela. A tu je i ono što najviše volimo – fizički gumbi za podešavanje klimatizacije!

C3 Aircross donosi 200 mm udaljenosti od tla, no u ponudi će biti samo izvedbe s pogonom na prednje kotače. Ovisno o tržištu, nudit će se s 1,6-litarskim atmosferskim motorom sa 113 KS i 1,2-litrenim turbo motorom sa 110 KS i 130 KS, s time da se najsnažniji može dobiti i s opcijskim automatskim mjenjačem.

Kod nas se nove generacije modela C3 i C3 Aircross očekuju tek tijekom 2024. godine, no one bi trebale donijeti i novi dizajnerski izričaj Citroena. Doći će na novoj platformi, a bit će ponuđene i električne izvedbe.

KOMENTARI