Pogledajte kako nam Citroen C3 Aircross pomaže pri parkiranju

Pogledajte kako nam Citroen C3 Aircross pomaže pri parkiranju

Kompaktni SUV Citroen C3 Aircross predstavlja novu generaciju SUV vozila, a netom nakon predstavljanja već je ušao i u izbor za najbolji automobil

Citroen gasi oznaku Picasso, zamjenjuje ju SpaceTourer
Novo lice gradskog SUV-a: ovo je redizajnirani Citroen C3 Aircross
Testiramo: Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100 Shine

Citroen C3 Aircross sadrži 12 sustava pomoći u vožnji, nudi i mogućnost pomoći pri parkiranju ParkAssist, što smo i isprobali te možete vidjeti u našem video filmu:

Od tehnologija, C3 Aircross nudi headup display na kojem se prikazuju informacije korisne za vožnju: brzina, postavljena brzina na regulatoru/limitatoru brzine, upozorenje na opasnost od sudara i navigacijske upute. Zatim, tu su automatsko uključivanje dugih i kratkih svjetala, prepoznavanje prometnih znakova. Active Safety Brake sustav kočenja u nuždi smanjuje opasnost od sudara. Djeluje pri brzini od 5 do 85 km/h, sprječava sudare sa statičnim ili pokretnim preprekama i s pješacima. Kad se primijeti opasnost od sudara, vozač dobiva upozorenje pa ukoliko ne reagira sustav automatski uključuje kočnice kako bi se vozilo zaustavilo.

Središnja konzola obuhvaća i pretinac za pametni telefon za bežično punjenje indukcijom. Kompatibilne aplikacije u svom pametnom telefonu su također dostupne na 7’’ tabletu zahvaljujući Mirror Screen funkciji koja uključuje Apple CarPlay i Android Auto.

Kompaktni SUV zanimljiv je i u dizajnerskom pogledu – možete birati između 85 različitih kombinacija izgleda dvobojnih krovova i karoserije, u ponudi je osam različitih boja karoserije za kombiniranje, tri boje krova i četiri paketa opreme. Prozori u trećem redu mogu imati efekt žaluzine, krovni nosači u boji retrovizora, zatim tu su ukrasni umetci za prednja svjetla i za središnji dio kotača. Interijer se može personalizirati s pet različitih ambijenta po izboru:
– Metropolitan Grey
– Urban Red
– Hype Mistral
– Hype Colorado
– serijski ambijent

Prtljažnik nudi obujam od 410 do 520 litara zahvaljujući kliznoj stražnjoj klupi, a preklapanjem stražnjih sjedala dolazi se do 1289 litara prostora. Preklopi li se naslon suvozača, u C3 Aircrossu se mogu prevesti predmeti dužine do 2,40 metara.

KOMENTARI