Otkazan Geneva Motor Show 2022., a najavljen je onaj za 2023. godinu

Otkazan Geneva Motor Show 2022., a najavljen je onaj za 2023. godinu

Nakon što je u posljednji tren otkazan salon u 2020. godini, a koji se nije održao ni ove godine, Geneva Motor Show je otkazan i za sljedeću godinu, a organizatori najavljuju veliki povratak 2023. godine.

Jogger je novi Dacia model koji će biti dostupan i sa 7 sjedala
Svjetska premijera u Frankfurtu: Volkswagen T-Roc Cabriolet skida se za samo 9 sekundi
Svjetska premijera u Frankfurtu: novi Volkswagen model

”Radi problema u industriji automobila povezanih s COVID-19 pandemijom, otkazan je Geneva motor Show 2022. koji se trebao održati u veljači sljedeće godine, no već su poduzeti prvi koraci za razvoj platforme, kako bi Salon 2023. godine bio još bolji.” izjavili su organizatori. Podsjetimo se, Geneva Motor Show je 2020. godine otkazan u zadnji tren, tek par dana prije nego je otvorio svoja vrata radi koronavirusa, a bio je odgođen za ovu godinu, no radi istih razloga je bio odgođen i ovu godinu.

Iz organizacije potvrđuju kako će se Salon vratiti 2023. godine veći i bolji nego ikad prije, a smatraju kako će se do onda situacija s COVID-19 staviti pod kontrolu i kako će se Salon moći neometano održati. No nije samo problem u tome, već i u nedostatku čipova koji uvelike usporavaju automobilsku industriju, što radi sporije proizvodnje, što do usporavanja predstavljanja ili početka prodaje novih generacija automobila.

Iako je Geneva Motor Show 2022. otkazan, kako stvari sada stoje, Salon automobila u Parizu koji je najavljen za rujan 2022., bi se i dalje trebao održati. Podsjetimo se, i on je 2020. bio otkazan, a ovogodišnji IAA salon se preselio iz Frankfurta u München.

KOMENTARI