Osvježeni Nissan GT-R u dvije nove izvedbe

Osvježeni Nissan GT-R u dvije nove izvedbe

Iako je s nama već više od 16 godina, Nissan GT-R i dalje žari i pali tržištem, a sada je Nissan predstavio osvježeni model u dvije izvedbe – GT-R Premium T-Spec i NISMO Special Edition.

Nissan GT-R50 by Italdesign bit će proizveden u svega 50 primjeraka
Nissan GT-R50 sa 720 KS kreće u proizvodnju
Ograničena serija Nissan GT-R50 by ItalDesign

Ima li uopće netko tko barem jednom nije želio posjedovati, ili barem isprobati posljednju generaciju Nissana GT-R? I mislili smo si da neće biti takvih, a to očigledno znaju i u Nissanu, pa je upravo predstavljen osvježen model koji dolazi pod oznakom modelske godine 2024.

Nažalost, u njemu ćemo moći uživati samo na fotografijama i videu, jer se GT-R već sada ne prodaje na europskom tržištu, a isto će biti i s najnovijim izvedbama, a za sve su krive previše strogi propisi o emisijama ispušnih plinova. No kako stvari trenutno stoje, nove izvedbe će se nuditi isključivo na japanskom tržištu.

Osvježeni GT-R donosi novi prednji branik i masku motora, drugačijom grafikom svjetala, dorađenim stražnjim branikom i spojlerom. Promjene su decentne, ali se odmah mogu primijetiti. 2024 Nissan GT-R će biti dostupan u dvije izvedbe – GT-R Premium T-Spec i GT-R NISMO Special Edition.

Pritom NISMO izvedba dolazi s naglašenijim spojlerima i posebno podešenim ovjesom, tu je i poboljšan diferencijal s ograničenim proklizavanjem na prednjoj osovini, a smanjenju težine pridonosi karbonski poklopac motora i sportska Recaro sjedala s karbonskom osnovom.

Pogon se prenosi na sve kotače, a 3,8-litreni V6 twin turbo motor razvija maksimalnu snagu od 419 kW/570 KS i nudi okretni moment od 637 Nm. NISMO izvedbu pokreće isti motor, no u ovom slučaju razvija maksimalnu snagu od 441 kW/600 KS i nudi nešto veći okretni moment od 652 Nm.

Nažalost informacije o ubrzanju i maksimalnoj brzini nisu objavljene, no zna se kako će nova generacija Nissana GT-R stići 2025. godine, a bit će riječ o električnom automobilu visokih performansi. No to barem znači kako bi onda taj model trebao stići i na europsko tržište.

KOMENTARI