Osvježena Hyundai Kona i s N-Line opremom, a sportska Kona N stiže uskoro

Osvježena Hyundai Kona i s N-Line opremom, a sportska Kona N stiže uskoro

Hyundai je redizajnirao kompaktni SUV Konu nakon svega 3 godine, a uz to je predstavio i sportski N-Line paket opreme, dok će prava sportska Kona N biti predstavljena nešto kasnije.

PSA grupa projektira električno svjetsko vozilo
Prva iskustva: električni Volkswagen e-Crafter u rukama kupaca
Predstavljena je prva električna Cupra: kompakt el-Born

Iako je na tržištu tek tri godine, Hyundai je već odlučio predstaviti obnovljenu Konu, prilično uspješan gradski SUV koji je dostupan s benzinskim i dizel motorima, ali i kao hibrid i kao potpuno električni model. Što se tiče pogona, sada svi dizelski motori serijski dobivaju 48V blagi hibridni pogon, dok je on kod 1,0-litrenog TGDI motora opcija.

Ponudu motora čini 1,0-litreni TGDI motor sa 120 KS, a druga opcija je 198 KS snažan 1,6-litreni turbo benzinac koji dolazi sa 7-brzinskim automatskim mjenjačem i pogonom na prednje ili na sve kotače.

Što se pak dizelske inače tiče, u ponudi je 1,6-litreni Smartstream dizel motor sa 136 KS i 48V blagim hibridnim pogonom, a može se kombinirati sa 6-brzinskim ručnim ili 7-brzinskim automatskim mjenjačem. U ponudi je i hibridna izvedba koja kombinira 1,6-litreni GDI motor i električni motor, a ukupna snaga sustava je 141 KS. On je uparen sa 6-brzinskim mjenjačem.

Naknadno se očekuje i predstavljanje N izvedbe koja će imati oko 250 KS i pogon na sve kotače, a naknadno će biti predstavljena i nova električna izvedba Kone. Do tada se može naručiti s N-Line paketom opreme, a kako takva izvedba izgleda predočuje crveni automobil na slikama.

Osim motora, novosti ima i u izgledu, pa tako Kona ima nova prednja svjetla i masku, dok su straga dostupna nova svjetla, a zahvaljujući tome Kona je i duža 40 mm. Hyundai je pripremio i pet novih boja karoserije, kao i novi dizajn aluminijskih naplataka koji dolaze u veličinama od 16, 17 i 18 inča.

Promjena ima u unutrašnjosti i sada je na Koni dostupna i 10,25-inčna digitalna instrument ploča, ali i 10,25-inčni središnji infotainment sustav, koji je također opcija. On sada podržava funkciju podijeljenog zaslona i višestruke Bluetooth veze, a podržava i bežični Android Auto i Apple CarPlay.

Tu je i niz novih sigurnosnih sustava, a izdvajamo pametni tempomat s funkcijom automatskog zaustavljanja i kretanja. Redizajnirana Hyundai Kona na naše tržište stiže do kraja godine, a očekujemo kako će cijena za početni model biti oko 120.000 kuna.

KOMENTARI