Opel najavio i SUV Grandland GSe

Opel najavio i SUV Grandland GSe

Izgleda kako Opel misli ozbiljno s povratkom oznake GSe, pa sada najavljuje i SUV Grandland s tom oznakom, a pokreće ga hibridni pogonski sustav s ukupno 300 KS.

Povijest i budućnost u jednom: Opel Manta GSe ElektroMOD Coupe kombinira retro izgled i električni motor
Domaćim novinarima predstavljen novi Fiat 500 Hybrid
Opel Astra GSe je plug-in hibridni sportaš

Nakon Astre GSe u kompaktnoj i karavan izvedbi, Opel najavljuje i Grandland GSe, veći SUV u sportsko-ekonomičnoj izvedbi. Podsjetimo se. Opel je prije malo više od mjesec dana najavio Astru GSe kojom je ujedno i najavljen povratak ove oznake na Opelove modele. No GSe oznaka više ne označava Grand Sport Einspritzung, već sada GSe označavaju Grand Sport Electric.

Grandland je nedavno redizajniran i tom je prilikom dobio novi dizajn prednjeg dijela vozila, koje se uklapa u novu filozofiju dizajna. A za pogon Grandland GSe dobiva hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 1,6-litrenog turbo benzinca i dva elektromotora, a ukupna snaga sustava je 221 kW/300 KS.

To je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,1 sekundi, dok je maksimalna brzina 235 km/h. Naravno, kada se vozi samo na struju onda je maksimalna brzina 135 km/h. Pritom treba imati i na umu kako je prosječna potrošnja tek 1,3 litre, a CO2 31-29 g/km. Naravno, ako je baterija puna.

Opel je i na ovom modelu dodatno podesio ovjes i upravljanje, a dolazi i s čvršćim amortizerima s Koni FSD (Frequency Selective Damping) tehnologijom. Tu su i dodatni stilski detalji na karoseriji, kao i 19-inčni aluminijski naplatci koji su inspirirani onima s koncepta Manta GSe. Unutrašnjost donosi prednja sportska sjedala s Alcantarom i AGR certifikatom za udobnost i ergonomiju.

Opel Grandland GSe u prodaju stiže uskoro, a cijene će biti objavljene naknadno.

KOMENTARI