Od 2024. godine Opel će nudi svaki model i u električnoj izvedbi

Od 2024. godine Opel će nudi svaki model i u električnoj izvedbi

Sljedeće godine stiže potpuno novi Crossland, koji će dobiti i svoju električnu izvedbu, pa će se tako svi modeli dobiti i u električnoj izvedbi.

Kineskoj tvrtki Beijing Estech Technology propao plan kopije originalnog Minija
Abarth 500e: električna zvjerka
Novi premium Volvo monovolumen EM90 je ujedno i najružniji Volvo ikada

Opel za 2024. godinu priprema nasljednika modela Crossland, a novi će se model nuditi i u električnoj izvedbi, a to znači kako će se svaki model iz Opelove ponude moći kupiti i u električnoj izvedbi. Osim toga, Opel najavljuje i kako će od 2028. godine u ponudi imati samo električna vozila. Glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl rekao je: „Uz nasljednika Crosslanda zabavu vožnje električnog vozila s baterijom učinit ćemo dostupnom u cijelom našem asortimanu modela i dati našim kupcima pristup mobilnosti bez lokalnih emisija u svakom od naših modela.”

Osim toga, Opel nastavlja biti predvodnik u razvoju transportera s vodikovim gorivim ćelijama. Vivaro-e HYDROGEN već je na cestama, a veliki transporter s vodikovim gorivim ćelijama planiran je za 2024. godinu. Također, hibridi od 48 V pridružit će se elektrificiranoj liniji u budućnosti, počevši uskoro s nedavno najavljenom redizajniranom Opel Corsom. Motori snage 74 kW/100 KS i 100 kW/136 KS dolazit će s novim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

KOMENTARI