Obnovljeni DS 3 u imenu izgubio naziv Crossback

Obnovljeni DS 3 u imenu izgubio naziv Crossback

DS Automobiles je predstavio obnovljenu izvedbu modela DS 3 koji donosi malo promijenjeni dizajn, ali i promijenjenu paletu pogonskih agregata te novi multimedijski sustav.

Obnovljeni C5 Aircross dobio ozbiljniji izgled, poboljšana Advanced Comfort sjedala i novu multimediju
Premijera nove BMW serije 5 održana i u Zagrebu
Dizel, benzinac ili hibrid?

2018. godine je DS Automobiles predstavio tada novi model DS 3 Crossback, a sada predstavljaju i njegovu redizajniranu izvedbu, koja je ujedno i izgubila naziv Crossback, pa je sada puno ime samo DS 3. Osim manjih promjena u vanjskom izgledu, novi DS 3 donosi novu paletu pogonskih motora, ali i novi multimedijski sustav.

Što se tiče dizajnerskih izmjena, one nisu velike i primijetit će ih samo dobri poznavatelji ovog modela. Tako se sprijeda može vidjeti novi branik, novu grafiku prednjih LED svjetala, koja uz doplatu mogu biti i DS Matrix LED Vision, a straga je nova lakirana crna traka oko svjetala. Tu je i nov dizajn 17 i 18-inčnih aluminijskih naplataka, a u ponudu su stigle i dvije nove boje – Diva crvena i Lacquered siva.

U unutrašnjosti nas očekuje novi 10,3-inčni multimedijski sustav nazvan DS IRIS, koji sada može prepoznati do 40 jezika za glasovne naredbe, dok se ispred vozača nalazi 7-inčna digitalna instrument ploča, ali i head-up zaslon. Za ljubitelje dobrog zvuka tu je i opcijski Focal Electra audio sustav snage 515 W, koji uključuje subwoofer i 12 zvučnika.

Što se tiče pogonskih motora, u ponudi su i dalje benzinci, dizelaši i električna izvedba. Ponuda uključuje 1,2-litreni turbo benzinac snage 100 KS u kombinaciji s ručnim mjenjačem, odnosno snage 130 KS u kombinaciji s automatskim mjenjačem. Turbo dizel izvedba dolazi u izvedbi sa 130 KS u kombinaciji s automatikom.

Električna izvedba ima dodatak E-Tense u imenu i sada ima snagu od 115 kW/156 KS i 260 Nm okretnog momenta, a povećan je i kapacitet baterije na 54 kWh, pa je sada autonomija ovog modela do 402 km. Na brzom punjaču se baterija napuni od 0 do 80 % za 25 minuta, dok će na 11 kW kućnom punjaču punjenje od 0 do 100 % trajati 5 sati.

Za sada su objavljene cijene novog DS 3 modela u Francuskoj, gdje kreću od 30.100 eur za početnu benzinsku izvedbu, 34.700 eura za dizel izvedbu, odnosno od 41.700 eura za električnu izvedbu.

KOMENTARI