Novo lice gradskog SUV-a: ovo je redizajnirani Citroen C3 Aircross

Novo lice gradskog SUV-a: ovo je redizajnirani Citroen C3 Aircross

Citroen je za 2021. godinu obnovio svoj najmanji SUV – C3 Aircross, koji je dobio gotovo potpuno novi prednji dio, a novosti ima i u unutrašnjosti, dok su pogonski motori i dalje turbo benzinci i turbo dizelaši.

Citroen gasi oznaku Picasso, zamjenjuje ju SpaceTourer
Testiramo: Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi 100 Shine
Pogledajte kako nam Citroen C3 Aircross pomaže pri parkiranju

Gotovo četiri godine od početka proizvodnje, Citroen je proizveo preko 330.000 primjeraka gradskog SUV modela C3 Aircross, a sada je stiglo vrijeme i za njegovu obnovu. Za razliku od bratskog modela C3, C3 Aircross je dobio veći facelift.

Najveće promjene se vide sprijeda gdje se nalazi potpuno novi branik, maska i prednja LED svjetla, dok je gornji prednji dio vozila, gdje su ugrađena dnevna LED svjetla i pokazivači smjera ostao isti. Novi izgled mu daje potpuno drugačiju osobnost nego prije redizajna, a nekako se ne možemo oteti dojmu kako su dizajneri inspiraciju pronašli u Star Wars filmovima.

Ostatak vanjskog dijela vozila se uglavnom nije mijenjao, no sada su u ponudi tri nove boje karoserije – Khaki siva, Voltaic plava i Polar bijela, a ukupno ih je sedam. Citroen uvijek nudi mnogo mogućnosti personalizacije, pa to nije izostalo ni sada, kada možete birati između dvije drugačije boje krova (crna ili bijela), kao i između četiri Color paketa. U ponudi su i novi aluminijski naplatci u veličinama od 16 i 17 inča.

Ponuda motora se sastoji od turbo benzinaca i turbo dizelaša. Benzinac sa 110 KS je dostupan u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem, dok je 130 KS snažan benzinac dostupan sa 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Dizel ponudu čini izvedba sa 110 KS i ručnim mjenjačem, odnosno izvedba sa 120 KS i automatskim mjenjačem.

Unutrašnjost i dalje nudi mnogo prostora, a glavna novost je novi i veći 9-inčni infotainment zaslon koji ima podršku za Mirror Screen, Android Auto i Apple CarPlay. Tu je i podrška z bežično punjenje kao i 12 sustava pomoći vozaču. U opciji su Advanced Comfort sjedala, a prtljažnik ima obujam između 410 i 520 litara, ovisno o poziciji stražnjih sjedala.

C3 Aircross i dalje ostaje model koji se svojim izgledom izdvaja od konkurencije, a na tržište stiže u drugoj polovici godine, po cijenama vrlo sličnim još uvijek aktualnom modelu. To znači početnu cijenu nešto višu od 120.000 kuna.

KOMENTARI