Citroen predstavio novi C3 Aircross koji će se nuditi i sa 7 sjedala

Citroen predstavio novi C3 Aircross koji će se nuditi i sa 7 sjedala

Novi C3 Aircross slijedi dizajn novog C3, a uz veće dimenzije od prethodnika, nudit će više prostora, a pokretat će ga benzinski, hibridni i električni motor.

Novi gradski SUV s osebujnim dizajnom: Hyundai Bayon
Dorađeni Juke s novim interijerom i novim bojama karoserije
Citroen Basalt Vision – hoće li i Europa vidjeti ovaj zanimljiv model?

Citroen je objavio prve fotografije i informacije o drugoj generaciji modela C3 Aircross, a najveća novost je povećanje duljine s 4,15 m na 4,39 m, što je povećanje od čak 24 centimetra, uz povećani međuosovinski razmak. A veća duljina je razlog tome što će se novi model nuditi u konfiguraciji i sa 7 sjedala, te će time postati konkurent Daciji Jogger, no sigurno će biti skuplji od nje.

Što se izgleda tiče, tu nema puno iznenađenja jer je sve već bilo vidljivo na novoj generaciji modela C3. I novi model će se moći dobiti u dvobojnoj karoseriji, koja će biti dostupna s paketom opreme Max. A na priloženim fotografijama je električna izvedba.

A kad smo već kod motora, osnovu će činiti turbo benzinac, a u ponudi će biti i hibridna izvedba, kao i električna. Motorizacija za sada nije poznata, no vjerojatno će osnovni motor imati snagu od 100 KS, dok će hibrid vjerojatno biti novi motor s novim automatskim mjenjačem i snagom od 136 KS. Također, elektromotor će vjerojatno biti isti onaj od 156 KS koji pokreće gotovo sve modele grupacije.

Više detalja će Citroen objaviti pred ljeto, a početak prodaje se očekuje tijekom ljeta. Cijene za sada nisu poznate.

KOMENTARI