Uskoro svjetska premijera: Volkswagen T-Roc

Uskoro svjetska premijera: Volkswagen T-Roc

Tko je prodao najviše novih automobila u srpnju 2018.
Novi Volkswagen Golf imat će pomoćni električni motor
Ovo je novi Volkswagen Golf 8, bogat opremom, a stiže u prosincu

Početna cijena za VW T-Roc trebala bi biti oko 20.000 eura, što znači nešto više od cijene klasičnog golfa (za cca nekoliko tisuća eura, ovisno o tržištu). Dužina vozila je 4,35 metara, što je u gabaritima Golfa i usporedivo s Audijem Q2, s tim da bi VW model trebao imati nešto veći međuosovinski razmak.

Inače, VW sprema još iznenađenja u SUV segmentu pa bismo već u 2018. godini trebali vidjeti VW Polo SUV. Time bi se T-Roc po svojoj veličini i prostoru smjestio između spomenutog Polo SUV-a i većeg Tiguana trenutne druge generacije. U multimedijskom dijelu sve će biti identično kao u trenutnom Golfu 7 facelift.

Novi model iz Volkswagena u SUV izdanju, T-Roc, poslije premijernog predstavljanja imat će pravu svjetsku premijeru na domaćem terenu, već u rujnu na Frankfurtskom auto salonu. Sa stražnje strane T-Roc će biti tipični Golf dok u prednjem dijelu primjećujemo široku rešetku koja spaja LED svjetla, uz dnevna svjetla koja imaju specifičan dizajn. Offroad šasija imat će velike kotače, zaštitu podvozja, a pogon će biti i na sve kotače.

Očekujemo dvostruku DSG spojku i sedam stupnjeva prijenosa te varijabilne amortizere, kao dodatne opcije, uz dvolitreni TSI motor snage 190 KS. Na cesti bi 2.0 TSI trebao omogućiti maksimalnu brzinu do 228 km/h te 7,3 sekunde s mjesta do 100 km/h. Drugi benzinski motori u ponudi će biti 1.0 s tri cilindra snage 115 KS, zatim novi 1.5 sa četiri cilindra snage 130 KS koji zamjenjuje stari 1.4 TSI.

Nagađa se da bi u ponudi trebala biti i Coupe verzija, poput Golfa s troja vrata, a cijena kupea će za oko 2000 eura biti veća od klasične peterovratne izvedbe. Bogato opremljen T-Roc bi mogao dosegnuti cijenu do 45.000 eura. Očekujemo još jednu (za sada neslužbenu) izvedbu, a to je T-Roc GTI s 2.0 benzinskim motorom snage od 230 do 400 KS.

Pogledajte video s Volkswagenom T-Roc: