Novi Peugeot 208 izabran za Hrvatski automobil 2020. godine

Novi Peugeot 208 izabran za Hrvatski automobil 2020. godine

Po odluci stručnog žirija Hrvatske automobilske udruge, novi Peugeot 208 je proglašen autom godine, a Jasmina Pecotić, PR Manageru za Citroen, DS i Peugeot, je dobila Zlatnu plaketu za Odnose s javnošću 2019. godine.

EuroNCAP test: Peugeot 208, Jeep Cherokee, BMW serije 1
Peugeot 208 i 2008 osvojili su Red Dot nagradu za dizajn u kategoriji ”Product Design”
Čak šest Peugeota je bilo izabrano za Europski automobil godine

Nakon što je, među ostalim nagradama, osvojio nagradu ”Car of the Year 2020”, novi Peugeot 208 je osvojio i nagradu Hrvatski automobil godine 2020. godine, koju dodjeljuje stručni žiri Hrvatske automobilske udruge. Ovo je već 19. put kako je proglašen najbolji automobil po mjerilima domaćih kupaca.

Žiri je sastavljen od uglednih stručnjaka i znanstvenika iz automobilske branše, a vrednovana su sva bitna svojstva nominiranih modela po mjerilima domaćih kupaca: kvaliteta, pouzdanost, komfor, udobnost, performanse, sigurnost, ekonomičnost, održavanje, ekologija i zadržavanje vrijednosti, vodeći i računa o omjeru uloženog i dobivenog.

”Peugeot 208 druge generacije donosi bitna unapređenja u funkcionalnosti, sigurnosti i kvaliteti, gabaritima i mogućnostima potpuno zadovoljava potrebe prosječne hrvatske obitelji te zaslužuje titulu ‘Hrvatski automobil 2020. godine”’, istaknuo je predsjednik Stručnog žirija, prof. dr. sc. Željko Marušić. ”Peugeot 208 uvodi inovativno interaktivno 3D sučelje, koje vozačima omogućava potpun uvid u parametre vožnje za povećanje aktivne sigurnosti te vrhunski dizajn i komfor za automobil B-segmenta”, naglasio je  professor emeritus Ivan Dadić.  Goran Husinec, dipl, ing, stalni sudski vještak za tehniku i procjenu vozila, istaknuo je da Peugeot 208 ima vrlo stabilnu i čvrstu strukturu karoserije, koja je osigurala 91 posto sigurnosti po Euro-NCAP testu, stabilan je i upravljiv te ima dinamične  i štedljive motore, posebice dizelski BlueHDi. I to mu osigurava povoljan omjer plaćenog i dobivenog.

Osim toga, Nagradu za odnose s javnošću dodijeljena je Jasmini Pecotić, PR Manageru za Citroen, DS i Peugeot. Ona  od 1998. godine radi kao PR Manager automobilskih marki, a ovo joj je osma nagrada za najbolji angažman u Odnosima s javnošću. Aktivno je sudjelovala na brojnim međunarodnim i domaćim prezentacijama, automobilskim sajmovima, te ostvarila profesionalne, uspješne i učinkovite odnose s kolegama iz struke i hrvatskim novinarima. Dvije godine bila je aktivan član Uprave Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

KOMENTARI