Novi Nissan Leaf u obliku crossovera, a nova Micra samo na struju

Novi Nissan Leaf u obliku crossovera, a nova Micra samo na struju

Prema neslužbenim informacijama, nova generacija Leafa će dolaziti u obliku crossovera, a na tržište bi trebao stići tijekom 2025. godine, do kada se očekuje i potpuno nova generacija Micre, koja će također biti električni model.

Prema istraživanjima Hrvati žele više sigurnosti na cestama
Peugeot slavi 210. rođendan!
Do 2025. godine Mazda predstavlja 3 električna, te 5 hibridnih i 5 plug-in modela

Iako do njegove premijere ima još sigurno tri godine, u Nissanu se već naveliko priprema nasljednik modela Leaf, čija je druga generacija na tržište stigla 2017. godine. Uskoro se očekuje redizajn aktualne generacije, a potpuno nova će se na tržištu naći tijekom 2025. godine.

No treća će generacija po mnogočemu biti drugačija, jer će novi Leaf najvjerojatnije biti crossover, a vjerojatno će imati kupeovsku liniju, kako ne bi previše konkurirao Qashqaiju, od kojeg će vjerojatno biti mrvicu manji. Mogli bi reći kako će novi Leaf biti otprilike veličine i osnovnog oblika kao Toyota CH-R. Tako bi se mogao više svidjeti mlađim kupcima, a proizvodit će se u Velikoj Britaniji, u tvornici u Sunderlandu, gdje se očekuje investicija od 1,2 milijarde eura. Osim toga, novi Leaf će biti postavljen na CMF-EV platformu koju već koristi Megane E-Tech Electric, ali i Nissan Ariya.

Osim toga, u Nissanu se priprema i potpuno nova generacija Micre, koja bi se trebala bazirati na budućem gradskom modelu koji dolazi iz Renaulta ili Mitsubishija, a Micra bi trebala postati potpuno električni model. Nova generacija Micre se očekuje kroz sljedeće dvije do četiri godine.

KOMENTARI